Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.10.2019 09:10

Dobrovoľníci budú päť dní upratovať a robiť program deťom a dôchodcom


Ilustračný výrez plagátu


Upratovanie stojísk v okolí odpadových nádob, návštevy bezdomovcov a domovov dôchodcov a kultúrne podujatia pre seniorov a deti budú v Trenčíne hlavným cieľom 150 dobrovoľníkov počas päťdňového (9. – 13. 10.) podujatia Žatva - laické ľudové misie.


Ako informoval koordinátor projektu a poslanec trenčianskeho mestského zastupiteľstva Dominik Gabriel, podujatie organizujú mládežnícke organizácie z Považia. Iniciatíva nadväzuje na dlhoročnú činnosť organizácií v oblasti výchovy detí a mládeže, podpory rodín a rozvoja kultúrnych hodnôt v regióne.       

„V súčasnosti ľudí trápi neporiadok v okolí odpadových nádob a stojísk polopodzemných kontajnerov. Tento stav spôsobuje najmä nedôslednosť občanov pri separovaní odpadu. V mnohých prípadoch by však stačilo plastové fľaše stláčať a papierové škatule trhať a rozumne ukladať. Som nadšený z iniciatívy mladých dobrovoľníkov. Ich ochota a nasadenie môžu byť pre Trenčanov príkladom a inšpiráciou,” uviedol Gabriel.       

Okrem praktickej pomoci pre mesto a jeho obyvateľov navštívia všetky domovy dôchodcov v Trenčíne, detský domov a nezabudnú ani na tých, ktorí domov nemajú. Pre základné a stredné školy pripravili organizátori výchovné koncerty, umelecké vernisáže a výstavy v obchodných centrách. Vyvrcholením päťdňového programu bude koncert pre mladých v mestskej športovej hale.      

Podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Trenčín Richarda Rybníčka a s podporou mesta Trenčín a Trenčianskeho samosprávneho kraja.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2018
Počas jesenného upratovania vyzbierali v Trenčíne vyše 300 ton odpadu
Počas jesenného upratovania sa v minulom roku vyzbieralo v Trenčíne viac ako 300 ton odpadu. Počas ôsmich sobôt od konca septembra do polovice novembra vyzbierali na 84 stanovištiach v Trenčíne 120 kontajnerov s objemným odpadom a 90 kontajnerov s biologicky rozložiteľným odpadom.
viac
30.04.2019
Pri Gruntovačke Gemerčania upratovali turisticky atraktívne miesta
Gemer má svojim návštevníkom čo ponúkať. Aby sa ľuďom na Gemeri páčilo, zapojili sa dobrovoľníci z Rožňavy, Tornale a Muráňa do upratovacej akcie Jarná gruntovačka. Počas uplynulého víkendu sa nad Rožňavou vyčistilo od náletových drevín okolie Kalvárie.
viac
12.06.2020
Jarné upratovanie mesta pokračuje v sobotu na Sihoti
V Trenčíne pokračuje v sobotu (13. 6.) organizované jarné upratovanie mesta na sídlisku Sihoť. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.
viac
29.12.2021
Počas jesenného upratovania vyzbierali v Trenčíne 387 ton odpadu
Počas jesenného upratovania od septembra do polovice novembra vyzbierali v Trenčíne 387 ton odpadu. Najväčšiu časť tvoril biologicky rozložiteľný odpad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %