Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.06.2020 10:25

Deň detí oslávili aj malí pacienti v nemocnici


Detských návštevníkov polikliniky opäť zabávali zdravotní klauni.


Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline ani tento rok nezabudla na Medzinárodný deň detí.


Generálny riaditeľ žilinskej nemocnice Igor Stalmašek spolu s ekonomickým riaditeľom Petrom Braškom a vedením jednotlivých oddelení prekvapili balónmi, sladkým i zdravým potešením všetkých malých aj väčších pacientov hospitalizovaných na oddelení pediatrie, pediatrickej ortopédie a zároveň čerstvých oslávencov na novorodeneckom oddelení.

Ako uviedol generálny riaditeľ FNsP Žilina, nemocnica a jej zdravotníci sa môžu akokoľvek snažiť, no pobyt a izolácia na nemocničnom lôžku nikdy nebude pre deti zážitkom, na ktorý sa budú tešiť. „O niečo viac si to uvedomujú práve v takéto špeciálne dni, ako je deň detí, narodeniny alebo Vianoce, kedy sú ostatní kamaráti doma s rodinami a hospitalizovaní pacienti musia ostať v nemocnici. Snažíme sa ich v takéto dni rozveseliť o niečo viac a trochu ich rozptýliť. Spolu s personálom sme preto priniesli balóny, sladkosti, ovocie pre 22 hospitalizovaných detí na oddelení pediatrie a pediatrickej ortopédie a veríme, že aj vďaka tomu majú na tvári o niečo väčší úsmev a na chvíľu zabudli na zdravotné problémy,“ priblížil I. Stalmašek s tým, že po prvýkrát oslávili Medzinárodný deň detí taktiež novorodeniatka žilinskej nemocnice. Darčeky pre 21 bábätiek prevzali ich spokojné maminky, ktoré si pre príchod na svet nového člena rodiny vybrali pôrodnicu v Žiline.

Všetkým deťom, ktoré navštívili detskú polikliniku, prišli v pondelok 1. júna poblahoželať aj zdravotní klauni ČERVENÝ NOS Clowndoctors, ktorí sa týmto dňom po nevyhnutných obmedzeniach z dôvodu koronavírusu opätovne vrátili do areálu žilinskej nemocnice. Celé doobedie strávili pred vstupom do budovy, kde na diaľku vítali malých pacientov, merali bezpečné rozstupy a bublifukom dezinfikovali ovzdušie. Zlepšenie nálady a zmiernenie stresu pred vyšetrením budú zdravotní klauni prinášať vo vonkajších priestoroch nemocnice každý deň predbežne až do konca tohto týždňa. „Vo štvrtok čaká navyše veľké prekvapenie všetky hospitalizované deti, v záhradnom átriu pediatrického pavilónu pripravujú Červené nosy unikátnu klauniádu pod balkónmi izieb. Veríme, že počasie bude priať a malí pacienti si aj cez okná alebo v prípade dobrého zdravotného stavu priamo cez balkóny klauniádu užijú a spríjemní im čas strávený v nemocnici,“ doplnil generálny riaditeľ FNsP Žilina.

Autor: (Lenka ZÁTEKOVÁ, hovorkyňa FNsP Žilina)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Staromestské slávnosti v Žiline opäť ponúknu pestrý program
Mesto Žilina pozýva na XXII. ročník Staromestských slávností, ktoré sa budú konať 26. - 28. mája.
viac
28.05.2018
Červené nosy pomáhajú v Žiline už 12 rokov
Od roku 2006 sa deti na oddelení pediatrie a pediatrickej ortopédie žilinskej nemocnice tešia z návštev profesionálnych zdravotných klaunov z OZ Červený Nos Clowndoctors. Každý pondelok a štvrtok prinášajú radosť a smiech nielen detským pacientom, ale aj ich rodičom, lekárom a sestričkám.
viac
18.07.2020
Jubilejná „tisícka“ padla v žilinskej pôrodnici o mesiac skôr
V Žilinskom kraji ostáva vzhľadom na počet pôrodov najobľúbenejšou pôrodnica Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Záujem stále rastie a tisícu tohtoročnú mamičku tu privítali dokonca už o mesiac skôr ako vlani.
viac
09.12.2021
Žilinská pôrodnica stále najobľúbenejšou v kraji
Pôrodnicu Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline si na príchod svojho bábätka vyberá stále najviac mamičiek spomedzi všetkých nemocníc v Žilinskom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %