Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.02.2019 03:15

ÚPVII spustil webovú stránku na podporu Smart Cities


Ilustračná snímka


Špeciálna webová stránka www.smartcity.gov.sk ponúka pre samosprávy, organizácie, ale aj občanov a podnikateľov prehľadný súhrn všetkých projektov a výziev z eurofondov, ktoré slúžia na rozvoj slovenských miest a obcí.


„Často najmä malé obce nemajú kapacitu na to, aby v množstve ponúk dokázali nájsť to, čo môžu použiť, teraz to všetko nájdu na jednej internetovej stránke. Okrem toho tam nájdu dobré praktické príklady z obcí a miest na Slovensku i zo zahraničia, kde realizujú smart projekty. Budú sa tak môcť lepšie zorientovať a inšpirovať,“ uviedol vicepremiér Richard Raši.

Na stránke je tiež uvedený kontakt na poradensko-informačné centrá aj na Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, na ktoré sa môžu záujemcovia obrátiť.

„Túto stránku sme robili aj na požiadavku Združenia miest a obcí Slovenska, pretože často obce a mestá ani netušili, že existujú nejaké projekty a výzvy, z ktorých môžu čerpať európske prostriedky na svoj rozvoj. Teraz to budú mať všetko na jednom mieste,“ povedal R. Raši.

Úrad vo všetkých krajoch vytvoril sieť informačno-poradenských centier, kde starostom či primátorom pracovníci zadarmo poradia, ako európske projekty robiť. Centrá pomôžu najmä tým samosprávam, ktoré nemajú prostriedky, aby si projekty pripravili na schvaľovací proces.

Autor: (Zdroj: ÚPVII))


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2016
Asociácia komunálnych ekonómov má za sebou dvadsať rokov činnosti
Občianske združenie Asociácie komunálnych ekonómov Slovenska (AKE SR) si na svojej konferencii v dňoch 19. - 21. októbra v Dudinciach pripomenulo 20. výročie svojej existencie .
viac
05.12.2016
Po desiatich rokoch má mesto novú webovú stránku
Od začiatku decembra je v prevádzke vynovená oficiálna webová stránka mesta Myjava. Nahradila predošlý web samosprávy, ktorý fungoval prakticky desať rokov.
viac
08.09.2021
Očkovanie treťou dávkou vakcíny by malo byť v rukách samospráv a krajov
S takouto požiadavkou prichádza Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Predstavil zároveň opatrenia proti tretej vlne pandémie, ktorých súčasťou je rozšírenie mobilného očkovania v regióne, pilotné očkovanie v nákupnom centre či informačná kampaň.
viac
02.10.2023
Rokovali predsedovia najväčších organizácií územných samospráv Slovenska a Česka
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik neformálne rokoval s predsedom Svazu měst a obcí (SMO) ČR a starostom mesta Kyjov Františkom Luklom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %