Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
09.11.2021 10:40

ŽSK zmodernizoval dve centrá sociálnych služieb


Snímka zdroj: (ŽSK).


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) zmodernizoval Centrum sociálnych služieb (CSS) Horný Turiec v Turčianskych Tepliciach a CSS Letokruhy v Žiline. Investície do rekonštrukcie vykurovacích systémov a zateplenia budov dosiahli takmer 700.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lucia Lašová.


Doplnila, že rekonštrukčné práce v CSS Horný Turiec zahŕňali výmenu starých teplovodných rozvodov na vykurovanie a distribúciu tepla, teplej vody a hydraulické vyregulovanie rozvodov ústredného kúrenia vo všetkých objektoch. "Rozsiahla modernizácia nadväzovala na prvú etapu rekonštrukčných prác, v rámci ktorých v zariadení vybudovali novú kotolňu. ŽSK investoval z vlastných zdrojov do dokončenia komplexnej obnovy inžinierskych sietí 246.988 eur," uviedla Lašová s tým, že aktuálne žije v zariadení 255 klientov, pričom ponúka aj desať ambulantných miest.

Rozsiahlymi stavebnými úpravami prešla podľa nej ďalšia zo štyroch budov najväčšieho CSS v pôsobnosti samosprávneho kraja Letokruhy v Žiline, ktoré poskytuje pobytové služby pre 292 klientov. "Na objekte číslo osem zateplili steny obvodového plášťa, loggie, osadili nové bezpečnostné ochranné mreže a bleskozvod. Na schodisku namontovali novú schodiskovú stenu a vymenili sa všetky okná. Obyvateľom i zamestnancom budú slúžiť nové vonkajšie dvere a vstupné plne automatické dvere. ŽSK, ktorý financoval rekonštrukciu v celkovej výške 444.125 eur, aktuálne pracuje na príprave projektovej dokumentácie ďalšej etapy. V rámci nej zateplia obvodový plášť aj na ďalšej z budov, na ktorej už rekonštruovali strechu," dodala hovorkyňa ŽSK.

"Zvyšovanie energetickej efektívnosti budov našich zariadení sa nielen výrazne podieľa na úspore financií za energie, ale prispieva k lepšiemu komfortu obyvateľov domovov i zamestnancov. A to je náš primárny cieľ. Ušetrené zdroje tak môžeme investovať do ďalšieho skvalitňovania a dopĺňania služieb pre našich klientov," skonštatovala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2020
Dopady pandémie boli témou rokovania župného zastupiteľstva
Župní poslanci rokovali po trojmesačnej prestávke prostredníctvom videokonferencie. Prvé virtuálne zastupiteľstvo prinieslo správu o finančnom dopade pandémie na kondíciu Žilinskej župy, ako aj rozhodnutie o zrušení dotácií, či schválenie odkladu splátok úveru.
viac
06.10.2020
Žilinská župa sprísňuje opatrenia na ochranu najzraniteľnejších skupín
Žilinský samosprávny kraj sprísňuje opatrenia v zariadeniach sociálnych služieb. Včerajším dňom začal platiť plošný zákaz návštev, zatvárať sa budú aj ambulantné služby.
viac
18.11.2021
ŽSK pokračuje v investíciách do rekonštrukcií dielní odborného vzdelávania
Žilinská župa pokračuje v investíciách do rekonštrukcií dielní odborného vzdelávania, podala ďalšie štyri projekty v hodnote 9,9 milióna eur.
viac
24.11.2023
Výstava Vianoce našimi rukami ponúkne výrobky zo zariadení sociálnych služieb
Včera bola na Úrade ŽSK slávnostne otvorená tradičná predajná výstava prác a výrobkov s vianočnou tematikou klientov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %