Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
13.01.2023 11:40

ŽSK vyhlásil stredoškolskú fotografickú súťaž Lepší svet - čistejšie ovzdušie


Banner.


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) vyhlásil fotografickú súťaž pre študentov stredných škôl Lepší svet - čistejšie ovzdušie. Do súťaže môže zaslať každý autor maximálne tri fotografie, ktoré musia byť nasnímané na území ŽSK. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.


Doplnila, že do súťaže sa môžu zapojiť študenti stredných škôl v ŽSK do 10. februára. "Aj tento rok chceme podnietiť mládež, aby vnímala čisté ovzdušie ako krehkú súčasť prírody, ktorú ľudskou činnosťou veľmi ovplyvňujeme a nie je samozrejmosťou. Zároveň je súťaž aj výzvou pre študentov, ktorí majú záujem prepojiť svoje vedomosti a poznatky s fotografovaním," uviedla manažérka kvality ovzdušia odboru regionálneho rozvoja Úradu ŽSK Ivana Fiťmová.

Na prihlásenie sa do súťaže je potrebné vyplniť elektronickú prihlášku a zaslať fotografiu na e-mailovú adresu ovzdusie@zilinskazupa.sk. "Do súťaže je možné prihlásiť fotografie digitálne a aj naskenované z kinofilmu. Fotografie musia byť vo vysokom rozlíšení, vo formáte JPG (JPEG), nesmú obsahovať vodoznak. Fotografia zaslaná do súťaže musí byť dielom autora, ktorý ju do súťaže prihlásil," dodala hovorkyňa ŽSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2018
Sto rokov Československa
Žilinská župa hľadá šikovných web dizajnérov cez študentskú súťaž. Študenti za najlepšiu webstránku o Martinskej deklarácii môžu vyhrať spolu až 1100 eur.
viac
03.07.2020
Poznáme držiteľov Inovačného ocenenia Žilinského kraja
Župa ocenila inovačné nápady v kraji v rámci 13. ročníka súťaže Inovačné ocenenie Žilinského kraja. Prestížne ocenenie sa udeľuje v 2 kategóriách – Malé a stredné podniky a Regionálny rozvoj. Cenu si odniesli aj traja najlepší študenti, ktorí uspeli v rámci súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer.
viac
30.04.2021
OOCR Záhorie spustilo fotografickú súťaž Záhorie - rozmanitá zem
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila štvrtý ročník fotografickej súťaže Záhorie - rozmanitá zem. Informoval o tom výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.
viac
17.05.2022
Študenti z Kráľovského Chlmca uspeli v súťaži s ekologickým lastovičím hniezdom
Víťazom tohtoročného národného kola študentskej súťaže Social Innovation Relay (SIR) sa stal tím gymnazistov z Kráľovského Chlmca s produktom ekologického ručne vyrábaného lastovičieho hniezda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %