Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
22.02.2021 04:10

ŽSK rozdelí regionálne dotácie vo výške 325 000 eur


Ilustračná snímka.


Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) poskytne regionálne dotácie vo výške 325.000 eur na voľnočasové aktivity, aktivity v oblasti kultúry, rozvoja cyklistickej či verejnej športovej infraštruktúry a zabezpečenie podmienok na ochranu verejného zdravia.


Poslanci Zastupiteľstva ŽSK o tom rozhodli v pondelok na rokovaní prostredníctvom videokonferencie.

Minimálna výška dotácie na jednu žiadosť je 1100 eur a maximálna výška dotácie je 3000 eur. Uzávierka podávania žiadostí je 31. marca 2021. „Oprávneným žiadateľom je obec na území ŽSK, právnická osoba iná ako obec so sídlom na území ŽSK (napríklad nezisková organizácia, občianske združenie, záujmové združenie právnických osôb, nadácia a podobne) a fyzická osoba – podnikateľ s trvalým pobytom na území ŽSK,” uvádza sa v dôvodovej správe schválenej výzvy ŽSK na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie.

„Z časového hľadiska sa za oprávnené výdavky podporovanej činnosti považujú bežné a kapitálové výdavky žiadateľa (prijímateľa dotácie), vzniknuté v čase od 1. januára 2021. Žiadosť o poskytnutie dotácie sa bude podávať prostredníctvom elektronického systému dostupného na dotaciezsk.egrant.sk, s výnimkou čestného vyhlásenia, ktoré musí byť doručené aj v originálnej podobe,” informuje dôvodová správa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.03.2020
Žilinská župa podporí dobré projekty v kraji
Žilinská župa predstavila ďalšiu formu podpory významných projektov v kraji. Ide o Dotácie predsedníčky ŽSK, ktoré sú zacielené na podporu aktivít nadregionálneho charakteru. Zároveň o necelý týždeň uplynie lehota na prihlasovanie žiadostí o participatívne dotácie.
viac
29.01.2021
Župa ide riešiť nedostatok lekárov, zavádza motivačný program
Trnavská župa sa v roku 2021 chystá investovať do zdravia svojich obyvateľov. V stredu 27. januára 2021 poslanci krajského zastupiteľstva schválili nové všeobecne záväzné nariadenie, na základe ktorého budú poskytované dotácie určené na prilákanie nových a mladých lekárov do kraja.
viac
04.05.2021
PSK podporil projekty v regiónoch za 1,28 milióna eur
Prvý tohtoročný balík peňazí do regiónov z krajských dotačných výziev odklepli poslanci Prešovského samosprávneho kraja v pondelok 3. mája. Podporili 478 žiadostí v celkovej hodnote 1,28 milióna eur. A to v rámci Výzvy Mikroprogram PSK.
viac
29.06.2021
V júli odštartuje druhý ročník úspešnej súťaže Spoznaj kraj
Počas leta spúšťa krajská organizácia cestovného ruchu Žilinský turistický kraj druhý ročník súťaže s názvom Spoznaj kraj, ktorej cieľom je zvýšiť návštevnosť prírodných a kultúrnych atraktivít Žilinského kraja, podporiť kultúrne inštitúcie a tiež podnikateľské subjekty v cestovnom ruchu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %