Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
03.12.2021 12:35

Zlaté Moravce chcú v bývalom kine zriadiť sociálno-rehabilitačné stredisko


Zlaté Moravce.


V objekte bývalého kina Tekov v Zlatých Moravciach má vzniknúť nové sociálno-rehabilitačné stredisko. Projekt za takmer 750 000 eur pripravuje mesto, ktoré naň chce získať peniaze z európskych fondov.


Stredisko bude slúžiť pre poskytovanie sociálnej podpory.

„Jeho činnosť bude zameraná predovšetkým na rozvoj individuálnych zručností, schopností a kompetencií. Bude sa jednať o dennú podporu, ktorú bude zabezpečovať trojčlenný personál pracujúci v jednosmennej prevádzke,“ informovalo mesto.

Radnica už pripravuje aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa, ktorý následne adaptuje budovu kina pre potreby sociálno-rehabilitačného strediska. „V rámci projektovej dokumentácie je riešená stavebná časť, zdravotechnika, ústredné kúrenie, elektroinštalácia a bleskozvod,“ uviedla radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2021
V Zlatých Moravciach vybudujú trvalé protipovodňové bariéry
Žitavské nábrežie dostane trvalé protipovodňové bariéry. Mestskí poslanci rozhodli o použití finančných prostriedkov z Rezervného fondu mesta vo výške 10.000 eur na vybudovanie trvalých protipovodňových bariér na Žitavskom nábreží.
viac
03.06.2022
Nová expozícia v múzeu predstaví každodenný život na hrade Hrušov
Slávnostná vernisáž otvorí v piatok v zlatomoravskom múzeu výstavu s názvom Každodenný život na hrade Hrušov. Expozícia predstaví výsledky archeologického výskumu Hrušova v rokoch 2013 až 2015.
viac
03.04.2023
V budove miestneho národného výboru vznikne denný stacionár
Mesto Zlaté Moravce spustilo rekonštrukciu bývalej budovy miestneho národného výboru na Bernolákovej ulici. Po jej prestavbe vznikne v objekte denný stacionár určený pre seniorov a zdravotne postihnuté osoby, informovala radnica.
viac
16.10.2023
Zlaté Moravce získali dotáciu na moderné technológie
Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na moderné technológie. Financie sú určené na smart manažment verejného osvetlenia, inteligentný kamerový systém a vybudovanie centra pre zber a analýzu dát, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %