Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
03.04.2023 12:35

V budove miestneho národného výboru vznikne denný stacionár


Ilustračná snímka.


Mesto Zlaté Moravce spustilo rekonštrukciu bývalej budovy miestneho národného výboru na Bernolákovej ulici. Po jej prestavbe vznikne v objekte denný stacionár určený pre seniorov a zdravotne postihnuté osoby, informovala radnica.


Celkové oprávnené výdavky projektu boli schválené v objeme 998 113 eur. Mesto získalo na projekt nenávratný finančný príspevok vo výške 948 208 eur z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Rozdiel doplatí mesto zo svojho vlastného rozpočtu v rámci povinného spolufinancovania.

Predmetom projektu sú stavebné práce týkajúce sa rekonštrukcie existujúceho objektu pre potreby zriadenia denného stacionára a obstaranie jeho materiálno-technického vybavenia.

Cieľom zriadenia denného stacionára je zabezpečovanie služieb, ktoré zodpovedajú potrebám seniorov so zohľadnením ich potrieb, prirodzených vzťahov, ktoré slúžia na zvyšovanie kvality života seniorov a predchádzajú možnosti vzniku sociálnej izolácie seniorov z dôvodu ich veku a odkázanosti. Zariadenie bude ambulantne zabezpečovať služby pre seniorov a zdravotne postihnuté osoby, vďaka čomu dôjde k zvyšovaniu kvality ich života.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2020
Snina uspela s projektom denného stacionára
V snahe vyjsť v ústrety obyvateľom odkázaným na pomoc iných, no nespĺňajúcim podmienky pre umiestnenie v sociálnych zariadeniach sa mesto Snina uchádzalo o dotáciu na projekt Zariadenie opatrovateľskej služby a denný stacionár v meste Snina.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
28.12.2020
Samospráva začala budovať denný stacionár
Denným stacionárom sa stane po rekonštrukcii časť budovy bývalej Základnej umeleckej školy (ZUŠ) vo Fiľakove v okrese Lučenec, ktorú samospráva začala v decembri obnovovať. Informoval o tom primátor Attila Agócs.
viac
04.12.2021
Mesto Zlaté Moravce pripravuje rekonštrukciu bytových domov na Ulici 1. mája
Mesto Zlaté Moravce plánuje opraviť dva bytové domy na Ulici 1. mája. Budovy obývané prevažne rómskou komunitou majú prejsť rekonštrukciou v celkovej hodnote takmer dva milióny eur. Vyše 1,1 milióna eur sa mestu podarilo získať v podobe nenávratného finančného príspevku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %