Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
04.09.2021 08:30

Živica spúšťa nový ročník projektu pre školy Elektroodpad-Dopad5


Ilustračná snímka, zdroj: zivica.sk


Nový ročník projektu pre školy Elektroodpad-Dopad5 spúšťa v týchto dňoch Centrum environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica. Cieľom projektu je vzdelávať žiakov o životnom cykle elektroodpadu a naučiť ich zodpovednej spotrebe.


Školy budú zároveň tento odpad aj zbierať. Ako TASR informovala komunikačná manažérka CEEV Eva Sládková, projekt je určený pre druhý stupeň základných škôl a pre stredné školy.       Odborná porota vyberie z prihlásených záujemcov 20, ktorí sa tento rok zúčastnia na programe. „Poskytneme im bezplatný webinár pre učiteľov, trojdňový kurz pre akčné tímy, metodické a informačné materiály k téme, zberné nádoby a odvoz elektroodpadu, ale tiež exkurziu do prevádzky spoločnosti v Banskej Bystrici, ktorá takýto odpad spracúva," hovorí manažérka projektu Lesanka Blažencová.

V projekte sa veľký dôraz kladie na rovesnícke vzdelávanie a praktickú časť výučby. Vlani sa napriek sťaženým podmienkam v súvislosti s pandémiou podarilo 21 zapojeným školám začleniť tému elektroodpadu do 23 predmetov, triednických hodín aj do adaptačného vzdelávania po návrate žiakov do škôl. O záťaži životného prostredia a dosahoch na ľudské osudy pri ťažbe, výrobe a spotrebe elektroniky a o dôležitosti minimalizácie a recyklácie sa podľa Sládkovej dozvedelo spolu 4430 žiakov a študentov. Na akčných dňoch sa zúčastnilo celkom 3660 žiakov a študentov.       

V rámci dištančného vzdelávania žiaci a študenti prehľadali aj skrine doma, zaviedli domáci zber batérií a vyzbierali vyše 7000 kilogramov elektroodpadu.       Aktuálna výzva je otvorená do 19. septembra. Školy sa môžu hlásiť prostredníctvom registračného formulára.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
19.02.2021
Tornaľa plánuje zrekonštruovať Hlavné námestie
Rekonštrukcia Hlavného námestia je jeden z hlavných investičných zámerov, ktoré počas nasledujúcich rokov plánuje samospráva Tornale v Revúckom okrese.
viac
22.08.2023
ZŠ a SŠ sa môžu prihlasovať do ďalšieho projektu Elektroodpad - Dopad
Základné (ZŠ) a stredné školy (SŠ) sa môžu prihlasovať do projektu Elektroodpad - Dopad 7. Urobiť tak môžu do 22. septembra. Informovali o tom z Centra environmentálnej a etickej východy (CEEV) Živica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %