Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
04.02.2023 01:00

Začiatkom februára sa uskutoční rokovanie Predsedníctva ZMOS


Ilustračná snímka


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger zvolal v poradí 21. rokovanie Predsedníctva ZMOS, ktoré sa uskutoční v stredu 8. februára 2023 v priestoroch Kancelárie ZMOS.


Členovia Predsedníctva ZMOS sa po vyhodnotení Plnenia uznesení Predsedníctva ZMOS budú venovať Aktuálnym informáciám v oblasti energetiky. Tento bod uvedie Branislav Tréger, predseda ZMOS. Aktuálne informácie z legislatívneho procesu: Novela Zákona o obecnom zriadení, Novela Zákona o majetku obcí, Novela školského zákona, Novela zákona o podpore regionálneho rozvoja  Zákon o ovzduší, Novela Zákona o obecnej polícii, Vyhláška MŽP o skládkovaní odpadov a uskladnení odpadovej ortuti bude pomerne široký bod rokovania, ktorý uvedie Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS. Ďalšou témou bude Úverová ponuka Environmentálneho fondu pre mestá a obce. Tento materiál predstaví Slávka Lenčéšová, expert Kancelárie ZMOS. Informácia o príprave 34. snemu Združenia miest a obcí Slovenska uvedie Ladislav Adamovič, expert Kancelárie ZMOS. 

Predsedníctvo sa v bode Rôzne bude venovať Ponuke Generálnej prokuratúry v súvislosti so zhodnotením  stavu zákonnosti všeobecne záväzných nariadení, ktorú predloží Lenka Kollarčíková, expert Kancelárie ZMOS a Návrh na Memorandum pri poskytovaní podpory pri podávaní majetkových priznaní v elektronickej forme predloží Monika Hlavičková, expert Kancelárie ZMOS. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2016
Komuniké zo 6. rokovania Predsedníctva ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora zvolal na utorok 15. marca v poradí 6. rokovanie Predsedníctva ZMOS. V úvode rokovania si členovia predsedníctva uctili minútou ticha spomienku na pána Mariána Minaroviča.
viac
25.04.2020
Predsedníctvo ZMOS prerokuje kľúčové témy s kvantifikáciou dopadov
Združenie miest a obcí Slovenska má vypracovanú analýzu programového vyhlásenia vlády s finančnou a legislatívnou kvantifikáciou dopadov. V utorok (28. 4.) bude aj tento dokument schvaľovaný jeho Predsedníctvom.
viac
23.09.2020
Komuniké z Predsedníctva ZMOS a Rady ZMOS
V poradí 6. zasadnutie Predsedníctva ZMOS sa uskutočnilo tesne pred rokovaním Rady ZMOS. Mnohé jeho závery boli následne prerokované na popoludňajšom rokovaní Rady ZMOS.
viac
22.04.2022
Komuniké zo 17. zasadnutia Predsedníctva ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na 21. apríla v poradí 17. zasadnutie Predsedníctva ZMOS. Kľúčovými témami boli nárast cien stavebných materiálov, sociálna oblasť a školstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %