Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
15.03.2023 03:20

Výťažok z burzy kníh na radnici pomôže mladým autistom


Ilustračná snímka: (tasr).


Mladým ľuďom s poruchami autistického spektra venuje považskobystrická radnica výťažok z burzy kníh, ktorú mesto pripravuje na mestskom úrade 29. marca. Informovala o tom Michaela Haladejová z komunikačného oddelenia mestského úradu.


Burza kníh na mestskom úrade sa v rámci mesiaca knihy bude konať prvýkrát. Ľudia sa počas celého dňa budú môcť prísť pozrieť, vybrať si a dať druhú šancu publikáciám, ktoré už niekto iný nepotrebuje.

"Stáva sa, že máme doma knihy, ktoré sme už prečítali alebo nám zavadzajú či ležia v poličke nepovšimnuté. Netreba ich vyhadzovať, pretože možno niekomu inému práve tie chýbajú. Každý, kto by chcel darovať knihy do našej burzy, môže ich priniesť na mestský úrad do redakcie mestských novín najneskôr do 24. marca. Knihy by nemali byť poškodené či popísané," doplnila Haladejová.

Výťažok poputuje občianskemu združeniu Modrá cesta, ktoré v Považskej Bystrici zriadilo špecializované zariadenie pre mladých ľudí s poruchami autistického spektra. Burza kníh sa bude konať pred sobášnou miestnosťou v stredu 29. marca od 8.00 do 18.00 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Kanalizácia zvýšila bonitu obce
Kvalita života obyvateľov v najväčšej obci Považskobystrického okresu – Papradne sa rapídne zvýšila pred dvomi rokmi, keď sa v spolupráci s Považskou vodárenskou spoločnosťou ukončil projekt odkanalizovania celej doliny.
viac
26.09.2016
Ako triediť odpad sa učili už aj v Žiline a Považskej Bystrici
Na štvrtkových Žilinských dňoch zdravia sa mohli Žilinčania naučiť nielen to, ako sa starať o svoje zdravie, ale aj o prostredie okolo nás. O deň neskôr sa konal Považskobystrický jarmok. Stánok spoločnosti ENVI - PAK, ktorý ekologické vzdelávanie zabezpečoval, praskal v oboch mestách vo švíkoch.
viac
21.12.2017
Mesto vymenilo odpadové koše a lavičky za takmer 22 000 eur
Mesto Považská Bystrica vymenilo staré odpadové koše a lavičky v centre i v mestských častiach. Celkovo nahradilo 25 betónových odpadových košov a 80 lavičiek, na ďalších asi 200 lavičkách po celom meste vymieňajú drevené výplne.
viac
12.12.2019
Silvestrovské oslavy sú zrušené, aj peniaze z punču pôjdu do Prešova
Výťažok z Primátorského punča, ktorá sa uskutoční na Námestí SNP v Banskej Bystrici, nepôjde v tomto roku pre zariadenia a organizácie poskytujúce sociálne služby, ako je už každoročne zvykom. Poputuje do Prešova, ľuďom na Mukačevskej ulici, ktorých postihlo minulý týždeň nešťastie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %