Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
04.10.2023 09:05

Verejnosť môže nominovať športovcov na Bratislavskú cenu za šport 2023


Ilustračná snímka (BSK)


Verejnosť môže nominovať športovcov a športové kolektívy na Bratislavskú cenu za šport 2023. Urobiť tak môže do 31. októbra. Informovali o tom z hlavného mesta, ktoré spolu s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) organizuje v poradí 30. ročník podujatia.


Vyhlásenie cien je naplánované na 19. decembra. "Podmienkou nominácie športovcov je bydlisko alebo klubová príslušnosť v Bratislave alebo Bratislavskom kraji," pripomína magistrát.

Zasielať nominácie je možné vo viacerých kategóriách. Ide o kategóriu dospelí, kde budú oceňovaní jednotlivci zvlášť v olympijských a neolympijských športoch, ako aj kategórie junior, talent, kolektív, zdravotne znevýhodnený športovec a športový odborník. Zasielať ich je možné prostredníctvom nominačného odkazu alebo s využitím QR kódu. Magistrát upozorňuje na to, že nominácia musí byť s vedomím nominovaného športovca.         

Laureátov Bratislavskej ceny za šport 2023 budú spomedzi nominovaných vyberať hodnotitelia, ktorými budú zástupcovia hlavného mesta, BSK, Národného športového centra, fakulty telesnej výchovy a športu a vybranej športovej redakcie. Konečné nominácie kandidátov budú zverejnené, následne im verejnosť bude môcť odovzdať svoj hlas.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
Začína sa Týždeň vedy a techniky na Slovensku
Prednášky, súťaže, festivaly, workshopy a iné podujatia, čakajú na záujemcov v rámci trinásteho ročníka Týždňa vedy a techniky na Slovensku.
viac
30.11.2016
Anketa o najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy 2016 
Hlavné mesto SR Bratislava, Bratislavský samosprávny kraj a Bratislavské združenie telesnej kultúry vyhlasujú XXIV. ročník Ankety o najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja za rok 2016.
viac
19.04.2023
Ľudia môžu vybrať víťaza ocenenia Učiteľ Slovenka v kategórii cena verejnosti
Svojho favorita spomedzi finálnej desiatky ocenenia Učiteľ Slovenska si môže vybrať aj verejnosť. Tá sa môže zapojiť do hlasovania v kategórii cena verejnosti, ktoré už bolo spustené.
viac
23.02.2024
Hlasujte za najpopulárnejšieho športovca PSK roka 2023
Blíži sa vyhlasovanie výsledkov jubilejného 20. ročníka ankety Športovec Prešovského samosprávneho kraja. O približne šesť týždňov spoznáme najúspešnejších športovcov - jednotlivcov a športové kolektívy, ktorí v minulom roku dosiahli mimoriadne úspechy na národných a nadnárodných športoviskách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %