Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
08.09.2023 12:05

V Trnave sa začína včelársky festival, medy možno kúpiť pred radnicou


Ilustračný výrez plagátu


Trnavský včelársky festival sa koná v piatok a sobotu (9. 9.) po roku v Trnave. Na pešej zóne pred radnicou ponúkne produkty slovenských včelárov verejnosti, pre odborníkov i záujemcov sa na radnici uskutočnia aj bloky prednášok.


Informuje o tom organizátor - základná organizácia Slovenského zväzu včelárov Trnave (SZV).      

V piatok podujatie otvoria napoludnie. Od 15.30 h sa potom uskutočnia prednášky o prejavoch včelstva na letáči a apiterapii - liečbe včelími produktmi. V podvečer je pripravená vernisáž obrazov Jara Páslera, ktorá bude otvorená do konca septembra.         

V sobotu sa od 9.00 h bude na radnici hovoriť na témy optimalizovaného plodiska, prevencii a liečbe ochorení včiel a uvedú knihy o apiterapeutickej praxi. Ako špeciálneho hosťa uvádza festival moderátora Martina Nikodýma, ktorý porozpráva o svojich včelárskych skúsenostiach.         

Podujatie organizujú trnavskí včelári pre popularizáciu včelárskeho remesla a rozširovanie povedomia o ich práci. Tiež je záujem prepojiť producentov s verejnosťou, aby si každý záujemca našiel "svojho" včelára. V neposlednom rade ide o zlepšenia povedomia ľudí o prínose včiel a včelárov pre krajinu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2019
Radnica dopláca za reštituované byty niekoľko tisíc eur mesačne
Trnavskej radnici sa nepodarilo v zákonnej lehote do konca roka 2016 poskytnúť bytovú náhradu všetkým nájomníkom reštituovaných bytov, a tak aktuálne musí uhrádzať ich majiteľom rozdiel medzi regulovaným a komerčným nájomným.
viac
27.10.2020
Trnavská radnica vyhlásila súťaž na obnovu troch dvorov na Tehelnej
Ďalšiu architektonicko-krajinársku súťaž vypísalo mesto Trnava na obnovu verejných priestranstiev v rámci obytného súboru Tehelná. Chce revitalizovať tri vnútrobloky, aby vytvorilo oddychové prostredie pre obyvateľov. Informoval o tom primátor Peter Bročka.
viac
27.09.2021
Ekotopfilm - Envirofilm ponúkne dokumentárne filmy aj diskusiu
Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm - Envirofilm ponúkne v stredu 29. septembra v kine Hviezda v Trnave dokumentárne filmy i diskusiu s vedením mesta a odborníkmi o zmenách klímy.
viac
25.01.2024
Od piatka bude v športovej hale v Trnave festival zábavy FestHry
Festival hier, hračiek a zábavy FestHry sa bude konať v Trnave od piatka (26. 1.) do nedele (28. 1.) v Mestskej športovej hale. Podujatie, ktoré píše už svoj 13. ročník a malo prestávku počas pandémie, bolo inšpirátorom pre podobné podujatia na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %