Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
21.04.2023 03:20

V regióne vzniká nové Združenie obcí Tribečská cyklomagistrála


Ilustračná snímka.


V topoľčianskom regióne by malo vzniknúť nové združenie Tribečská cyklomagistrála. Združenie bude zastrešovať obce, ktoré sa chcú zapojiť do spoločného plánu budovania cyklotrás pozdĺž rieky Nitra a okolia.


Vytvorenie Združenia obcí Tribečská cyklomagistrála a vstup mesta Topoľčany do tohto združenia schválili mestskí poslanci na aprílovom zasadnutí zastupiteľstva.

Myšlienka založiť združenie obcí vznikla podľa slov primátorky Topoľčian Alexandry Gieciovej na marcovom pracovnom stretnutí zástupcov Nitrianskeho samosprávneho kraja, Trenčianskeho samosprávneho kraja, mesta Topoľčany a okolitých obcí. Cieľom stretnutia bola téma vytvorenia spoločného plánu budovania cyklotrás v regióne. Ten by nadviazal na existujúce cyklotrasy v Nitrianskom a Trenčianskom kraji a zároveň definoval možnosti budovania nových úsekov cyklotrás a cyklociest.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2016
Starostov a primátorov v šarišskom regióne „tlačí“ najmä legislatíva
V obci Fintice sa stretli na svojom sneme členovia Regionálneho združenia miest a obcí RZMO Prešov – Šariš (RZMO Prešov – Šariš). Združenie miest a obcí na sneme zastupoval jeho výkonný podpredseda ZMOS Jozef Turčány. Hosťami snemu boli poslanci Národnej rady SR Martin Fecko a Jozef Lukáč.
viac
06.11.2017
Mesto založí Združenie obcí Rajecká cyklotrasa
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline podporili na poslednom zasadnutí zámer mesta založiť Združenie obcí Rajecká cyklotrasa, ktorého účelom je vybudovanie cyklistickej trasy spájajúcej Žilinu a Rajecké Teplice cez obce Lietavská Lúčka a Porúbka.
viac
22.03.2018
Budúcnosť našich miest a obcí spočíva v rozvíjaní toho, čo nás spája
V obci Čimhová sa 6. marca na svojom XVI. sneme zišli členské mestá a obce regionálneho Združenia miest a obcí hornej Oravy. Na zasadaní sa zúčastnilo 13 členov združenia a 16 hostí. Združenie miest a obcí Slovenska na rokovaní zastupoval výkonnýpodpredseda ZMOS Jozef Turčány.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %