Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
21.03.2023 07:45

V obci vynovili hasičskú zbrojnicu, je dominantou námestia


Snímka zdroj: (Obec Brehy).


V obci Brehy v okrese Žarnovica majú vynovenú hasičskú zbrojnicu. Takmer storočný objekt rekonštruovali v rokoch 2021 a 2022. Získali na to dotáciu z Ministerstva vnútra SR vo výške takmer 40 604 eur. Uviedol to starosta Michal Šlavka.


"Aktívnych členov dobrovoľného hasičského zboru máme 17, členov celkovo je 40," pripomenul starosta. Vynovená zbrojnica je jednou z dominánt námestia v Brehoch.

Jednou z priorít obce je v súčasnosti stavba čistiarne odpadových vôd (ČOV). "Na čistiarni sa ešte pracuje, odstraňujú sa nedostatky, je potrebné ešte vyrovnať pozemky pod stavbou a skolaudovať ju," priblížil starosta. Peniaze na stavbu získali z Environmentálneho fondu. Obec však nie je odkanalizovaná, podľa starostu sa to aktuálne rieši cez aglomeráciu so susediacou Novou Baňou.

V obci asi s 1000 obyvateľmi by radi investovali do rekonštrukcie domu smútku či do revitalizácie námestia, avšak v súčasnej situácii zvyšovania cien energií a materiálov je to komplikované. Podľa Šlavku investovať v obci bez dotácií nebude v najbližšom čase možné. "V prípade, že niečo získame, budeme stavby realizovať. Z vlastných zdrojov toho však nie sme schopní," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2020
Po vyše 15 rokoch obnovila obec Sirk činnosť DHZ
Samospráva obce Sirk v okrese Revúca po viac ako 15 rokoch obnovila fungovanie dobrovoľného hasičského zboru obce (DHZO). Informoval o tom starosta Daniel Fakla.
viac
13.07.2021
Beluša vytvorí viac miest pre aktívny oddych a šport
Obdobie letných prázdnin skôr evokuje relax a zmiernenie pracovného tempa. Podľa schváleného čerpania rezervného fondu a výdavkov obecného rozpočtu zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluši v mesiaci jún to však v najväčšej obci Trenčianskeho kraja na „uhorkovú sezónu“ nevyzerá.
viac
30.03.2022
Banská Belá obnovila zbrojnicu a prestavala dom turistov na komunitné centrum
Rekonštrukcia hasičskej zbrojnice a prestavba niekdajšieho domu turistov na komunitné centrum boli dve najväčšie investície obce Banská Belá v okrese Banská Štiavnica v uplynulom roku. Obe stavby financovali z externých zdrojov.
viac
21.09.2022
Mesto rekonštruuje hasičskú zbrojnicu, pristaví tam i garáž
Dobrovoľní hasiči z Partizánskeho budú do konca roka mať k dispozícii väčšie priestory. Do prístavby dvojgaráže a rekonštrukcie požiarnej zbrojnice v mestskej časti Veľké Bielice samospráva investuje viac ako 70 000 eur. Informoval o tom primátor Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %