Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
20.12.2023 09:00

V mimoriadnej výzve Umenie pre školy FPU prerozdelil 1,6 milióna eur


Ilustračná snímka Teraz.sk


Fond na podporu umenia (FPU) rozdelil v mimoriadnej výzve Umenie pre školy finančné prostriedky vo výške 1,6 milióna eur. "Z 291 podaných žiadostí odporučila odborná hodnotiaca komisia podporiť 133 projektov," informovala Eva Turanská z FPU.


Podpora je určená na realizáciu prezentačno-vzdelávacích aktivít v oblasti všetkých druhov súčasného umenia so zameraním na vzdelávanie žiakov základných a stredných škôl. Turanská zdôraznila, že podmienky výzvy boli nastavené tak, aby realizované podujatia boli dostupné aj pre školy v odľahlých regiónoch Slovenska. "Náklady na cestu za umením do vzdialenejších divadiel, galérií, múzeí, knižníc, osvetových a kultúrnych centier zabezpečí z dotácie organizátor podujatia," vysvetlila.         

Dotáciu dostali kultúrne inštitúcie zo zriaďovanej aj nezriaďovanej kultúry.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2020
Usmernenie k výzve na Moderné technológie v súvislosti s mimoriadnou situáciou
Pre potenciálnych žiadateľov z radov miest a obcí dávame do pozornosti usmernenia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky k výzve a v súvislosti vyhlásením mimoriadnej situácie v SR.
viac
25.11.2020
Verejnoprávne fondy rezortu kultúry vyplácajú štipendiá
Verejnoprávne fondy začali vyplácať štipendiá z mimoriadnej pomoci Ministerstva kultúry. Predstavitelia podporných a technických profesií môžu od pondelka žiadať o dotácie na zmiernenie dopadov pandémie COVID-19.
viac
02.02.2021
Viac ako 20 mimovládok žiada uprednostniť školy pri uvoľňovaní opatrení
Pri uvoľňovaní opatrení musia mať školy jednoznačnú prednosť a prípadné ich ďalšie uzavretie musí byť len ako posledná možnosť.
viac
11.06.2021
Nová výzva na zvyšovanie kapacít MŠ z IROP už čoskoro
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR čoskoro zverejní výzvu v objeme 13 miliónov eur z IROP, ktorá bude určená pre zriaďovateľov všetkých typov škôlok – od verejných, súkromných až po cirkevné, a to vo všetkých krajoch s výnimkou bratislavského.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %