Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
07.04.2022 03:20

V meste pribudli nové nádoby na biologicky rozložiteľný odpad


Snímka zdroj: (Mesto Stará Ľubovňa).


Na území mesta Stará Ľubovňa pribudli desiatky nových špeciálnych hnedých nádob na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Radnica na webovom sídle informovala, že nádoby rozmiestnili v tých častiach mesta, kde doteraz chýbali.


"V súčasnosti je v jednotlivých častiach dohromady 185 kusov 120-litrových nádob v lokalitách so zástavbou rodinných domov a ďalších 68 kusov 240-litrových v uliciach s bytovými domami. Frekvencia vývozu je raz týždenne, každý štvrtok, okrem zimných mesiacov január, február, december, keď je vývoz v dvojtýždňovom cykle," informuje mesto.

Samospráva zároveň upozorňuje, že do nádob je potrebné vhadzovať zvyšky zeleniny a ovocia, staré pečivo, zvyšky jedla či vrecúška od čaju, výluh z kávy, filtre z kávovarov aj zamastený papier od potravín. Biologicky rozložiteľný odpad je potrebné vhadzovať nezabalený, respektíve zabalený len v novinových alebo letákových papieroch, nie v mikroténových vreckách.

"Počet nádob a rozmiestnenie nie je konečné, bude sa upravovať podľa vyhodnotenia počas roka, využiteľnosti a nárokov v jednotlivých lokalitách mesta," uzatvára radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2017
Staré Mesto vyzbieralo vyše 87 ton biologicky rozložiteľného odpadu
Bratislavské Staré Mesto vyzbieralo počas jesene zo svojho územia vyše 87 ton biologicky rozložiteľného odpadu. Išlo o zber a odvoz orezaných konárov a kríkov zo staromestských domácností.
viac
26.03.2018
Mesto rozdáva nádoby na biologický odpad do rodinných domov
Zamestnanci liptovskomikulášskych Verejnoprospešných služieb (VPS) v pondelok začali s roznášaním nádob na biologicky rozložiteľný odpad do rodinných domov v mestskej časti Bodice. V priebehu nasledujúcich týždňov sa nádoba na odpad ujde do každého domu aj v ostatných častiach mesta.
viac
16.07.2020
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery
Mesto Stará Ľubovňa má nové stojiská na kontajnery, ktoré v týchto dňoch pribudli na sídlisku Západ a sídlisku Východ. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
07.09.2022
Staré Mesto pripravuje jesenný zber a odvoz zeleného odpadu
Bratislavské Staré Mesto aj tento rok pripravuje jarný zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu, teda konárov zo stromov a kríkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %