Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
09.06.2021 12:30

V Liptovskom Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy


Snímka zdroj: (MsÚ).


Ďalší úsek cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra pribudne v meste do konca júna. Na jeho vybudovanie získala radnica 75 tisíc eur z externých zdrojov.


Tretia etapa projektu „Mikulášska cyklotrasa ako ekologická alternatíva dopravy” povedie od križovatky Štefánikova – Revolučná po križovatku Štefánikova – Hurbanova pred železničnou stanicou. Chodník na Štefánikovej sa rozšíri na šírku 3 metre, v časti na 4 metre. Cez Hurbanovu ul. prejde cyklotrasa priechodom do parku na Štefánikovej. Na chodníku so šírkou 4 metre budú mať cyklisti obojsmerný pás šírky 2,5 metra priľahlý k vozovke a chodci pás šírky 1,5 metra, ostatná časť chodníka so šírkou 3 metre bude spoločná pre chodcov aj cyklistov.

Tretia etapa doplní infraštruktúru pre cyklistov, na ktorú sa podarilo radničnému tímu získať financie už v predošlom období. Odbočením z cyklochodníka po hrádzi Váhu sa tak bude dať dostať popred železničnú stanicu cez centrum mesta až po park na Rachmaninovom námestí (vrátane parku).

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2018
Na cyklotrasu vedúcu cez mesto pôjde pol milióna
Liptovský Mikuláš na výstavbu prvej etapy vnútromestskej cyklotrasy získal 502-tisíc eur. Radnica kvôli jej realizácii vysporiadavala pozemky viac ako dva roky.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
04.09.2020
Prvé kilometre vnútromestskej cyklotrasy už slúžia verejnosti
Prvé dve časti vnútromestskej cyklotrasy v Liptovskom Mikuláši v dĺžke 2,4 kilometra odovzdali v piatok do užívania verejnosti. Cestička pre cyklistov má po dobudovaní slúžiť ako ekologická alternatíva dopravy v meste.
viac
11.05.2021
Prvá jarná kosba v Liptovskom Mikuláši potrvá päť týždňov
V Liptovskom Mikuláši spustili prvú jarnú kosbu. Mechanizmy a koscov čaká takmer sto hektárov plochy, začali od centra smerom k mestským častiam. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %