Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
30.04.2021 11:30

V Liptovskom Hrádku opravujú strechu na budove pre dobrovoľných hasičov


Snímka zdroj: (MsÚ).


Mesto Liptovský Hrádok v týchto dňoch realizuje opravu strechy na budove, ktorú využívajú tamojší dobrovoľní hasiči. Je súčasťou objektu spoločnosti BYP, s. r. o., na Hviezdoslavovej ulici.


„Pôvodná strešná krytina - pálená škridla ako aj aj štauplát, žľaby a zvody boli poškodené. Dochádzalo ku zatekaniu do podstrešného priestoru,“ ozrejmila dôvod prác Lenka Hvizdošová, odborná referentka Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.

Stavebné úpravy pozostávajú najmä z odstránenia porúch, ktoré spôsobujú znehodnotenie majetku. „Ide o doplnenie poistnej hydroizolácie, kontralát, latovania a plechovej krytiny. Ďalej budú osadené snehové zábrany, nové žľaby, zvody, kántové dosky a bude vyhotovené nové podbitie štauplátu,“ doplnila Lenka Hvizdošová.

Vysúťažená cena predstavuje 11 191,70 eur. Zhotoviteľom je spoločnosť Mistara renova, s. r. o., Spišská Nová Ves. Stavenisko bolo odovzdané 19. apríla 2021 a stavebné práce by mali byť ukončené do 45 kalendárnych dní.

Autor: (Michal PAŠKA, MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2017
Dobrovoľní hasiči už majú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory už majú možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Tú im dáva novela zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu, ktorá je účinná od soboty 1. júla 2017.
viac
22.01.2021
Vstup do Liptovského Hrádku sa vizuálne mení
Vjazd do Liptovského Hrádku v smere od Liptovského Mikuláša prechádza vizuálnou premenou. Budovy na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom asanovali, územiu bude po novom dominovať predajňa obchodného reťazca.
viac
25.02.2021
Strednú zdravotnícku školu zmodernizovali za vyše 4 milióny eur
Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za vyše štyri milióny eur. Práce na rekonštrukcii trvali zhruba rok, pričom ide o jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).
viac
06.07.2021
Mesto Liptovský Hrádok získalo na rekonštrukciu školy 24 791 eur
Sumu 24 791 eur získalo mesto Liptovský Hrádok pre Základnú školu s materskou školou J. D. Matejovie v rámci výzvy „Modernejšia škola".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %