Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
23.10.2019 08:10

V Holíči na zámku celý týždeň straší, na svoje si prídu mladší aj starší


Strašidelne vyzdobený interiér zámku v Holíči, kde sa koná už 10. ročník podujatia s názvom Strašidlá na Holíčskom zámku. FOTO TASR – Martin Palkovič


Desiaty ročník podujatia Strašidlá na Holíčskom zámku, ktoré organizuje mesto Holíč, začal v pondelok (21. 10.) a potrvá do piatka 25. októbra.


Podujatie je podľa jej slov rozdelené na dve časti. Od pondelka do stredy je program prispôsobený pre najmenších návštevníkov. "Uskutočňujú sa Strašidelné prehliadky zámku pre bojkov, ktoré sú určené predovšetkým pre malé deti. Ide o polhodinové prehliadky s interaktívnymi hrami. Deti stretnú strašidielka, ale sú to milé strašidielka, ktorých sa deti neboja," uviedla Galková.       

Pre starších návštevníkov sú pripravené Strašidelné prehliadky pre odvážnych, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok a piatok. "Už podľa názvu ide o prehliadky pre odvážnejších, čiže sú koncipované strašidelnejšie, je pri nich viac napätia a viac možností, pri ktorých návštevníkom 'prejde mráz po chrbte'. Tieto prehliadky trvajú približne 50 minút," doplnila pre TASR vedúca oddelenia kultúry a športu.       

Zároveň ide aj o netradičný spôsob, ako spoznať zámok v Holíči, ktorý sa v týchto dňoch prispôsobil aj strašidelnou dekoráciou. "Strašidlá nie sú typické len pre Holíčsky zámok. Vieme, že sa takéto podujatia robia aj na iných zámkoch na Slovensku a v Čechách. Čo môžem povedať ako plus pre podujatie v Holíči, je paradoxne fakt, že sa doteraz nepodarilo ukončiť komplexnú rekonštrukciu. Zámok je ešte v takom stave, ktorý je pre takéto podujatie ideálny. Podporuje predstavenie strašidiel, keďže v pekných priestoroch strašidlá až tak hrôzostrašne a napínavo nevyzerajú," informovala Galková.            

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Slávnostné otvorenie NKP Juhovýchodný bastión Holíčskeho zámku
Slávnostné otvorenie Juhovýchodného bastiónového opevnenia, ktorého rekonštrukcia bola podporená z projektu Chránime kultúrne dedičstvo pre budúce generácie a z prostriedkov Finančného mechanizmu EHP a spolufinancovaná zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.
viac
26.01.2018
Mesto Holíč získalo dotáciu na Koniareň viac ako pol milióna eur
Mesto Holíč získalo z Ministerstva kultúry (MK) SR dotáciu vo výške 588 860 eur. Finančné zdroje sú viazané na rekonštrukciu národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Holíčsky zámok – Koniareň. Zmluva bola zverejnená v Centrálnom registri zmlúv.
viac
13.04.2019
Objekt Koniarne Holíčskeho zámku prešiel čiastočnou rekonštrukciou
Ministerstvo kultúry prispelo na obnovu dotáciou v objeme 588 860 eur, mesto Holíč v rámci spolufinancovania investovalo z vlastných zdrojov 50 456 eur.
viac
29.10.2022
Múzeum Bojnice pripravilo večerné prehliadky zámku s jesennou výzdobou
Večerné prehliadky nádvorí a priľahlých priestorov Bojnického zámku i s jesennou výzdobou pripravilo Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice. Verejnosť ich bude môcť absolvovať v nedeľu a pondelok (30. - 31. 10.) od 17.00 do 20.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %