Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
21.05.2020 08:55

V centre mesta pribudla nabíjacia stanica pre elektrobicykle


Ilustračná snímka.


Cyklisti môžu od tohto týždňa využívať novú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle v centre Liptovského Mikuláša. Nabíjačka sa nachádza na Námestí osloboditeľov v blízkosti fontány Metamorfózy a ide o prvú svojho druhu v meste. Nabíjať sa na nej môžu naraz štyri bicykle.


Súčasťou nabíjačky je aj servisný bod s náradiami pre potrebu opravy bicyklov. „Vybudovaním nabíjacej stanice smerujeme k podpore cyklistiky a cestovného ruchu na Liptove. Túto oblasť budeme rozširovať aj naďalej prostredníctvom nových cyklochodníkov, cyklotrás aj mobiliáru,” povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Stanica v meste pribudla práve z projektu liptovskej OOCR, ktorá má v pláne vystavať desať nabíjačiek v rámci Liptova. „Stanica vznikla z prvej etapy projektu budovania siete nabíjačiek. V našom meste je zatiaľ táto jedna, budeme však s oblastnou organizáciou cestovného ruchu spolupracovať aj v rámci druhej etapy a veríme, že ešte jedna nabíjačka sa nám ujde. Stanicu budeme spravovať a udržiavať, ja dúfam, že na súčiastky servisného bodu sa nikto neulakomí,” povedal Gabriel Lengyel z odboru dopravy na mestskom úrade.

Dohliadať na nabíjačku elektrobicyklov v centre mesta bude kamerový systém mestskej polície. Okrem stanice je možné nabiť si bicykel aj cez nabíjacie body, ktoré sa nachádzajú na troch stĺpoch verejného osvetlenia a fungujú od minulej jari.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
15.01.2018
Einstein na Liptove
Od 17. januára do 21. marca bude každú stredu večer lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka.
viac
20.12.2018
Do Jasnej bezplatne
Už od stredy 26. decembra 2018 začínajú na Liptove premávať bezplatné SKI & AQUA BUS-y. Lyžiarov budú voziť na zjazdovky do Jasnej z celej Demänovskej doliny. Zároveň spoja svahy Jasnej s Liptovským Mikulášom, Aquaparkom Tatralandia, Bešeňovou, s kúpeľmi na Lúčkach a tiež Liptovským Jánom.
viac
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %