Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
28.02.2016 08:00

V Bernátovciach sa snažia bezdomovcov začleniť do spoločnosti prácou


Ľudia bez domova majú možnosť pracovať a bývať spoločne. (Foto: tasr)


Zariadenie Oáza – Nádej pre nový život v Bernátovciach pri Košiciach poskytuje už 10 rokov ľuďom bez domova nielen bývanie, ale aj prácu. V súčasnosti majú viac ako 200 klientov.


„Sú tu ľudia, ktorí stratili domov, rodinu, zdravie a majú na krku exekúcie. Stratili to najvzácnejšie, priateľov. Tu môžu získať niečo ako domov a nový život. V tomto zariadení, spoločenstve musí každý pracovať. Aj keď má niekto nejaké telesné znevýhodnenie, robí to, čo môže a koľko vládze. Zbiera odhodené papieriky, píli drevo alebo sa stará o dobytok či týraných psov a zúčastňuje sa tak na spoločnej práci,“ priblížil život v zariadení jeho riaditeľ a zároveň rímskokatolícky kňaz Peter Gombita. Ako tvrdí, okrem práce sa venujú modlitbe, ale aj vlastnej hudobnej skupine a divadlu.

Čítajte v Obecných novinách 7-8/2016 na str . 25.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2024
Verejnosť môže opäť nominovať chátrajúce pamiatky
Verejnosť môže v rámci nového ročníka iniciatívy Poklady Slovenska nominovať chátrajúce pamiatky, ktoré potrebujú byť zreštaurované. Spomedzi nominácií vyberie komisia expertov deväť pamiatok a o pridelení grantu rozhodne v júni verejné hlasovanie.
viac
04.05.2024
Na území Muránskej planiny vznikol nový park tmavej oblohy
Na území Muránskej planiny vznikol nový park tmavej oblohy, ktorý má slúžiť na ochranu nočnej oblohy a hviezdneho neba v tejto oblasti. Slávnostné podpísanie memoranda o vzniku parku sa konalo v piatok v sedle Zbojská pri príležitosti 30. výročia medzinárodného dňa Slnka.
viac
02.05.2024
Na hrade chystajú slávnostné otvorenie letnej turistickej sezóny
Po Ľubovnianskom a Spišskom hrade sa chystá na slávnostné otvorenie letnej turistickej sezóny aj posledný hrad na Spiši. V nedeľu 5. mája sa môžu návštevníci na nádvorí Kežmarského hradu tešiť na viacero vystúpení.
viac
07.05.2024
O hlasovací preukaz sa dá emailom alebo listom požiadať do 20. mája
O hlasovací preukaz na voľbu mimo trvalého bydliska sa dá obec požiadať listom alebo emailom do 20. mája. S hlasovacím preukazom možno v júnových eurovoľbách voliť kdekoľvek na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %