Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
14.02.2023 09:30

TTSK plánuje čerpanie prostriedkov z nových eurofondov


Ilustračná snímka.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa v rámci programového obdobia rokov 2021 až 2027 plánuje uchádzať o finančnú podporu pre viacero projektov. O schválení prvej žiadosti budú rozhodovať krajskí poslanci na zasadnutí zastupiteľstva v piatok (17. 2.). Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.


"Na čerpanie nových eurofondov sa pripravujeme dlhodobo. Chceme využiť hneď prvé príležitosti na získanie financií. Predmetom našej úvodnej žiadosti bude modernizácia cesty II. triedy medzi Hornými Orešanmi a Smolenicami. Chceme sa uchádzať aj o príspevok vo výške 672 000 eur na prípravu ďalších piatich projektov. Tie sú zamerané na zvýšenie energetickej efektívnosti budov našich stredných škôl, ako aj na modernizáciu regionálnych ciest a mostov v rôznych častiach kraja," uviedol Viskupič. Doplnil, že vďaka efektívnemu čerpaniu eurofondov dokážu napredovať v modernizácii kraja. "V tejto súvislosti sa teším, že ďalšie projekty pripravujú obce, mestá a sociálno-ekonomickí partneri. Rozhodovať o ich podpore budeme v Rade partnerstva," uviedol.

Príprava piatich projektových dokumentácií sa týka Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch a Spojenej školy Gyulu Szabóa v Dunajskej Strede na zvýšenie energetickej efektívnosti. Pri ďalších troch projektoch ide o zlepšenie kvality cestnej infraštruktúry. "Konkrétne rekonštrukcie mosta nad železničnou traťou na ceste II/561 v Galante či modernizácie ciest II/590 v úseku Šaštín-Stráže – Petrova Ves a II/502 medzi Smolenicami a Vrbovým," doplnil Viskupič. V rámci niekoľkých etáp by tak mal byť opravený úsek od hranice Bratislavského s Trnavským krajom až po Vrbové.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.07.2020
TTSK zrekonštruuje priestory SOŠ v Senici za takmer 85 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal z eurofondov prostriedky na výstavbu modernej odbornej učebne na Strednej odbornej škole (SOŠ) podnikania v remeslách a službách Senica. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
13.11.2020
ZMOS plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy. Predseda ZMOS-u a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger o tom informoval po štvrtkovom stretnutí predstaviteľov združenia s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.
viac
18.01.2021
Rada partnerstva schválila Vstupnú správu PHRSR 2022-2030
Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj Trnavského samosprávneho kraja na roky 2021-2027 schválila 13. januára 2021 Vstupnú správu pre vypracovanie strategického dokumentu Programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja Trnavského samosprávneho kraja na obdobie rokov 2022 až 2030.
viac
21.04.2021
Plán na dočerpanie eurofondov v 2021-2022
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR predstavilo nový plán krízového manažmentu a 8 pilierov zvýšeného dohľadu nad eurofondami. Podľa rezortu, je veľmi dôležité, aby rezorty a samospráva mali vytvorené zásobníky dobre pripravených projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %