Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
31.10.2020 08:05

Testovanie: Trnava pripravila webstránku s informáciami o počte ľudí v radoch


Ilustračná snímka, zdroj: (tasr)


V Trnave bude počas celoplošného testovania na COVID-19 fungovať webstránka testovanie.trnava.sk, na ktorej budú môcť záujemcovia v sobotu 31. októbra a nedeľu 1. novembra vidieť počty ľudí čakajúcich na jednotlivých odberných miestach (OM) v Trnave.


Dáta budú aktualizované priebežne na základe informácií od dobrovoľníkov priamo v teréne. Počty môže nahlásiť aj verejnosť na číslach 0905 239 796 a 0903 520 478. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.       

"Prehľad obsadenosti OM uľahčí trojstupňové farebné rozlíšenie: najmenej obsadené miesta budú zelené, tie práve najvyťaženejšie budú červené, stredová hodnota medzi nimi označí OM oranžovou farbou," uviedla hovorkyňa. Záujemcovia o celoplošné testovanie tak budú mať približný prehľad o dobách čakania na odbery. Je pritom dôležité podľa jej vyjadrenia upozorniť na to, že niektoré odberné miesta sú súčasťou jedného stanovišťa a majú teda spoločný vstup. Napríklad na základnej škole na Spartakovskej ulici sú štyri odberné miesta. Návštevníci budú stáť vonku v jednom rade, ďalej sa však budú rozdeľovať do jednotlivých odberných miestností podľa voľných kapacít. Ak teda bude v rade stáť napríklad sto ľudí, pri každom z týchto štyroch OM bude na webe uvedené číslo 25.       

"Na túto skutočnosť upozorňujeme preto, aby nedošlo k zmätkom, keď človek na webe uvidí číslo 25, ale v skutočnosti nájde pred vstupom stovku čakajúcich. Na takýchto spoločných odberných miestach bude v skutočnosti čakanie kratšie, lebo sa rad rozdelí,“ vysvetlil Jaroslav Otčenáš z mestskej spoločnosti TT-IT. Pokiaľ bude odberné miesto zatvorené, napríklad počas prestávky, bude na stránke označené čiernou farbou. Prvé údaje začnú pribúdať v sobotu ráno po otvorení odberných miest o 7.00 h.       

Odporúčaným postupom pri výbere odberného miesta a času návštevy je adresa trvalého bydliska a začiatočné písmeno abecedy. Samospráva pristúpila k tomuto kroku s úmyslom zabezpečiť plynulejší chod testovania a vyťažovať jednotlivé OM čo najrovnomernejšie aj s ohľadom na ich materiálnu vybavenosť. Ide však iba o odporúčanie, obyvatelia sa môžu dať otestovať na ľubovoľnom mieste, praktickou pomôckou pri rozhodovaní môže byť preto aj spomínaná webstránka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2016
Trnavohorský obecný web je opäť „zlatý“
„Áno, je to tak, naša obec v súťaži o najlepší web na Slovensku získala aj v roku 2016 znovu ocenenie ZlatyErb.sk v kategórií obcí,“ uvádza na webovej stránke starosta Trnavej Hory Pavel Kravec Obecná webová stránka získala 1. miesto už štyrikrát, a to v rokoch 2011, 2013, 2015 a 2016.
viac
28.10.2020
Dajme im prednosť. Ukážme ľudskosť
ZMOS v súvislosti s blížiacim sa celoplošným testovaním apeluje na mestá, obce, široké organizačné tímy, aby spolu s obyvateľmi, ktorí sa počas víkendu prídu testovať, dali pri návšteve odberného miesta prednosť hendikepovaným ľuďom, starším ľuďom, aj tehotným matkám a ich sprievodu.
viac
09.02.2021
Miera obáv z pandémie stúpa, homeoffice využíva menej ľudí
Pocit ohrozenia novým koronavírusom sa blíži k maximám zo začiatku pandémie. Počet ľudí, ktorí úplne obmedzili svoje kontakty, je o štvrtinu vyšší ako v čase jesenného celoplošného testovania.
viac
24.04.2024
Väčšina mladých trávi vo voľnom čase na internete viac ako štyri hodiny denne
Väčšina mladých trávi vo voľnom čase na internete viac ako štyri hodiny denne, najviac času na sociálnych sieťach. Na účely spojené so školskými povinnosťami využíva väčšina mladých internet maximálne dve hodiny denne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %