Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
13.08.2022 09:10

Tento víkend ožijú Michalovce folklórom a tradíciami


Ilustračný výrez plagátu


Druhý letný mesiac je v meste už tradične spätý s folklórom. Na Zemplínske slávnosti, 62. ročník folklórneho festivalu spevu a tanca, sa môžete tešiť už tento víkend.


Otvorenie festivalu sa nieslo v znamení programu Vitajte na Zemplínskych slávnostiach. V piatok o 16.00 v ňom vystúpili domáce kolektívy a jednotlivci z Michaloviec a okolia. Účinkujúcich a všetkých prítomných privítal viceprimátor mesta Miroslav Dufinec. Od 17.00 sa pracovnými a humornými pásmami pod názvom A po konec Mihaľovec predstavili skupiny Bežovčan, Hatalovčan, Moravančan, Porubjan, Rakovčan, Rokica, Škucirka a Folklórny súbor Svojina. Folklórny súbor Orgonina z Vranova nad Topľou sa Michalovčanom, ale aj návštevníkom nášho mesta predstavil o 19.30 s programom Z Topoľanskej doliny. Piatkový program Zemplínskych slávností ukončil 20. ročný jubilant – Folklórny súbor Svojina so svojim vystúpením.

Folklórny festival spevu a tanca pokračuje aj v sobotu. Už od 13.30 budú na Zemplínske slávnosti pozývať folklórne skupiny Bracovski chlopi, Dvojo z Mihaľovec, Čemerňanka, Koňušaňe, Michalovskí heligonkári, Novešan, Sobrančanky, Starši chlopi a Zahorčan. Druhý deň Zemplínskych slávností otvoríme o 16.00 príhovorom primátora mesta a vystúpením speváckej skupiny Hnojňaňe z Mihaľovec. Detský folklórny súbor Zemplínik oslavuje v tomto roku 50. výročie, a práve Zemplínske slávnosti sú skvelou príležitosťou na oslavu. So svojim programom S láskou k poznaniu vystúpia o 16.30. Folklórne súbory Zemplín a Svojina, Harčarki z Pozdišovec, Parobci z Dvorianok a ďalší sólisti tanečníci a speváci vystúpia v programe Na našim mostičku pametac budzeme o 18.00. Spevák Ľudovít Džubák a Ľudová hudba Chemlon prídu Michalovčanov i návštevníkov festivalu pozdraviť s programom Dolu našim valalikom. Po nich sa predstaví Folklórny súbor Chemlon v programe Na valaľe.

 

 

Šesťdesiaty druhý ročník Zemplínskych slávností ukončí michalovský folklórny súbor so

65. ročnou históriou. Folklórny súbor Zemplín vystúpi o 21.00.

 

Aj tohtoročné Zemplínske slávnosti sa uskutočnia na tribúne pred Mestským úradom v Michalovciach a pripravujú ich pre vás Mesto Michalovce, Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach, Krajská hvezdáreň a zemplínske kultúrne centrum v Michalovciach.

 

 

Autor: (ts-MsÚ Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2017
Druhý víkend letných prázdnin v bratislavskom regióne
Letné shakespearovské slávnosti, Viva Musica!, Slovakia folk, komorný koncert v Botanickej záhrade, nočné prehliadky na hrade Červený kameň, Wine & Art a Bežecká perla naznačujú, že sa letné prázdniny v bratislavskom regióne začínajú vo veľkom štýle.
viac
27.10.2017
Posledný októbrový víkend prinesie pestré zážitky
Ružinovský folklórny festival, Boj o Bratislavu, Príbeh o mŕtvej neveste na hrade Červený Kameň, 1. Záhorácka ľudová zábava, Rozprávková jeseň v DK Zrkadlový háj. Posledný októbrový víkend v bratislavskom regióne bude v znamení divadla a pestrých zážitkov!
viac
13.08.2021
Zemplínske slávnosti, folklórny festival spevu a tanca
Zemplínske slávnosti sú už vyše šesťdesiat rokov neodmysliteľne späté s letom v Michalovciach. V roku 2019 sme ich 60. výročie oslávili veľkolepým trojdňovým programom netušiac, že na 61. ročník si budeme musieť počkať viac než jeden rok.
viac
19.08.2022
Trnavská brána bude milovníkom folklóru otvorená od piatka do nedele
Program Otvárajte sa, trnafské brány odštartuje dnes - v piatok večer - 21. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Trnavská brána. Do nedele (21. 8.) prinesie stretnutia so slovenským folklórom v rôznych jeho podobách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %