Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
23.03.2023 10:35

Štúrovo získalo dotáciu na rekonštrukciu kultúrneho domu


Snímka zdroj: (kulturasturovo.sk).


Mesto Štúrovo plánuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Na realizáciu projektu získala samospráva nenávratný finančný príspevok vo výške 134 000 eur.


Financie z Integrovaného regionálneho operačného programu môže použiť na rekonštrukciu sociálnych zariadení, obnovu javiska a doplnenie svetelnej a ozvučovacej techniky, informovala radnica.

V čase podávania žiadosti radnica počítala s tým, že v prípade pridelenia dotácie postaví z vlastných prostriedkov prístavbu ku kultúrnemu domu, s cieľom rozšírenia sociálneho zariadenia, skonštatoval Gabriel Radošicky, zástupca vedúceho oddelenia rozvoja mestského úradu. Pri príprave rozpočtu na rok 2023 však radnica s poskytnutím dotácie nepočítala, preto nie je investícia zahrnutá v tohtoročnom finančnom pláne. V prípade prijatia dotácie je však potrebné realizovať projekt do konca tohto roka, upozornil Radošicky.

Mestskí poslanci na svojom zasadnutí napriek pochybnostiam, či je možné prístavbu uskutočniť v súčasnej hospodárskej situácii, rozhodli, že mesto bude v začatom projekte pokračovať. Súčasne je podľa nich potrebné preskúmať možnosti financovania časti investície z vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
17.09.2019
Mesto plánuje zrekonštruovať Kultúrny dom v Šali
Mesto Šaľa plánuje zmodernizovať Kultúrny dom v Šali. Časť financií na rekonštrukciu bude musieť samospráva vyčleniť zo svojho budúcoročného rozpočtu.
viac
16.03.2021
Obec pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého mlyna
Obec Kostoľany nad Hornádom v okrese Košice-okolie pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého vodného mlyna, koronakríza práce neovplyvnila. Povedal to starosta obce Anton Medvec. Doposiaľ chátrajúce priestory majú slúžiť na kultúrno-spoločenské účely.
viac
23.09.2021
Radnica finišuje s rekonštrukciou kultúrneho domu
Radnica v Šali finišuje s rozsiahlou rekonštrukciou kultúrneho domu. Budova z roku 1973 bude mať po ukončení stavebných prác novú fasádu, zmodernizované interiéry i vnútorné vybavenie a technológie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %