Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
20.06.2023 10:35

Staré reklamné bannery sa zmenili na originálne sedacie vaky


Ilustračná snímka: (tasr).


Neaktuálne reklamné bannery propagujúce mestské kultúrno-spoločenské podujatia v Dubnici nad Váhom neskončia v odpade.


Radnica ich poskytla súkromnej spoločnosti, ktorá z nich vyrába originálne sedacie vaky. Informovala o tom dubnická viceprimátorka Andrea Blajsková.

Samospráva podľa nej na spomínané účely firme poskytla niekoľko desiatok kusov PVC bannerov. Tie firma upcyklovala a následne z nich ušila vaky na sedenie, ktoré budú Dubničanom k dispozícii na kultúrnych podujatiach. Na sedenie ich možno využívať v interiéri aj exteriéri.

"Mesto dlho premýšľalo nad tým, ako neaktuálne bannery využiť. Nechceli sme, aby sa z nich stala len kopa odpadu. Spolupráca so súkromnou spoločnosťou bannerom predĺži život. Reklamné plachty, ktoré by inak dostali nálepku nepotrebných, budú môcť Dubničania v podobe vakov na sedenie využívať počas kultúrnych podujatí," uviedla viceprimátorka s tým, že samospráva sa aj týmito drobnými krokmi snaží byť zelenšou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2019
Dubnica nad Váhom má svoj prvý komplexný náučný chodník
Informácie o pamiatkach a osobnostiach, o obyvateľstve, hospodárstve a prírodných podmienkach ponúka nový Náučný chodník dubnickým chotárom. Informačné tabule vedú od centra Dubnice nad Váhom až ku studničke na Medzihorí.
viac
02.04.2022
Najstaršia obyvateľka mesta oslávila storočnicu
Najstaršou obyvateľkou mesta Dubnica nad Váhom je Perpeta Vašková, ktorá v pondelok 28. marca 2022 oslávila svoje 100. narodeniny! Perpeta sa narodila v roku 1922, žila a pracovala v Dubnici a jej úzkom okolí.
viac
20.06.2022
Dubnická radnica zrekonštruuje za 353 000 eur školské ihrisko ZŠ s MŠ P. Demitru
V Dubnici nad Váhom začali s rekonštrukciou školského ihriska Základnej školy s materskou školou Pavla Demitru. Škola je poslednou z troch dubnických škôl, na ktorej samospráva realizuje kompletnú rekonštrukciu školského športoviska.
viac
04.03.2024
Mestské kompostovisko v Dubnici nad Váhom otvoria skôr
Mestské kompostovisko v Dubnici nad Váhom otvorí samospráva skôr. Umožnilo jej to priaznivé počasie. Obyvateľom tak bude k dispozícii už od polovice marca. Informovala o tom Mária Škvarová zo sekretariátu primátora mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %