Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
10.01.2024 07:55

Stan pre ľudí bez domova je otvorený aj cez deň, pridali i lôžka


Snímka zdroj: MO SR


V Michalovciach môžu ľudia bez domova v aktuálnom chladnom a veternom počasí ostať aj počas dňa v stane, ktorý pre nich zriadilo mesto. Informovala o tom hovorkyňa primátora mesta Mária Stričková.


"Do stanu sme doplnili ďalšie tri postele, spolu je tam 13 lôžok a všetky sú využívané," dodala. Dočasné prístrešie mohli ľudia bez domova štandardne využívať len na prenocovanie. Mesto v blízkosti útulku Slovenského Červeného kríža na Staničnej ulici postavilo v decembri celtový stan.         

V stane je vykurovacie teleso na tuhé palivo. Zabezpečená je elektrina, hygienické služby a odvoz komunálneho odpadu. Poverená osoba, hradená mestom, sa stará o vykurovanie, poriadok a čistotu. Mestská polícia pomáha s krízovým režimom.         

Ľudia bez domova môžu prichádzať od 15.30 do 21.30 h. Návštevníci musia dodržiavať pravidlá, pričom osoby pod vplyvom alkoholu alebo drog môžu byť z ubytovania vylúčené. Stan bude slúžiť do konca marca, v závislosti od počasia. Túto službu mesto Michalovce, s pandemickou prestávkou, realizuje od roku 2016.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Bezdomovci majú v meste k dispozícii vojenský stan na ubytovanie
Zariadenie sociálnych služieb pre občanov bez prístrešia na Levočskej ulici v Poprade rozšírilo ubytovacie kapacity o vojenský stan, ktorý sa nachádza priamo v areáli zariadenia.
viac
16.04.2019
Zámok bude otvorený i počas veľkonočných sviatkov
Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice bude pre verejnosť už tradične otvorené aj počas veľkonočných sviatkov.
viac
16.05.2019
Dni mesta Zvolen odštartujú spevom, hudbou a tancom letnú kultúrnu sezónu
Na zvolenskom námestí to bude koncom mája opäť poriadne žiť. Prípravy na Dni mesta Zvolen sú v plnom prúde. Vystúpia aj Noc a deň, Le Payaco či Elán Revival.
viac
03.12.2022
Michalovce pomôžu ľuďom bez domova zvládnuť mrazivé zimné noci
Mesto poskytne počas zimy prístrešie pre ľudí bez domova. Na Staničnej ulici, v blízkosti Útulku Slovenského Červeného kríža, dalo mesto Michalovce postaviť celtový stan pre ľudí bez prístrešia. Túto službu mohli bezdomovci využiť aj v minulosti, v rokoch 2016 až 2019.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %