Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
31.01.2024 10:05

Spišská Nová Ves: V lokalite Šulerloch zrekonštruovali vojenský bunker


Ilustračná snímka


V prímestskej rekreačnej lokalite Šulerloch v Spišskej Novej Vsi nedávno pribudla nová atrakcia - zrekonštruovaný vojenský bunker typu ÚŽ-6. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.


Projekt finančne podporil Košický samosprávny kraj sumou 30-tis. eur cez program na podporu cestovného ruchu Terra Incognita.         

"V bunkri môžu návštevníci uvidieť autentické vojenské predmety z obdobia 60. až 80. rokov 20. storočia, ako aj staré zdravotnícke vybavenie. Informačná tabuľa pred bunkrom sa venuje typu bunkra ÚŽ-6, mini expozícia vnútri je venovaná železničnému vojsku a vojenského útvaru VÚ 3521 v Spišskej Novej Vsi," uviedlo mesto.         

Návšteva bunkra je okrem individuálnych návštevníkov vhodná aj pre školské skupiny, keď v rámci vychádzok a branných cvičení môžu obohatiť vzdelávanie zážitkovou formou a prepojiť pohyb v prírode s dejepisom a občianskou náukou. Vstup do bunkra je bezplatný, dvere sa dajú otvoriť dvoma spôsobmi - pomocou čipu, ktorý sa dá zapožičať v Turistickom informačnom centre, alebo pomocou mobilnej aplikácie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.02.2019
Spišská Nová Ves: Spropagovať mesto pomôže nová spoločenská hra
Spropagovať mesto Spišská Nová Ves a jeho okolie by mala pomôcť nová spoločenská hra. Vedúca kancelárie primátora Andrea Jančíková informovala o tom, že mesto sa tak zaradilo medzi pionierov v oblasti tvorby spoločenských hier na potreby prezentácie.
viac
19.02.2022
Začala sa dlho očakávaná rekonštrukcia terasy v centre Devínskej Novej Vsi
Samospráva Devínskej Novej Vsi začala s realizáciou jedného zo svojich prioritných investičných projektov. Starosta mestskej časti D. Krajčír odovzdal 16. 2. 2022 zhotoviteľovi prác, spoločnosti BBAU, s. r. o., terasu na Ulici Milana Marečka, ktorá na základe podpísanej zmluvy rekonštrukciou.
viac
15.06.2022
Rómske babice budú pomáhať s predpôrodnou prípravou budúcim mamičkám
V Spišskej Novej Vsi v utorok odštartoval program Misia 1000, v rámci neho bude 11 rómskych žien pomáhať s predpôrodnou prípravou budúcim mamičkám.
viac
13.03.2024
V lokalite Schulerloch sprístupnili obnovený vojenský bunker ÚŽ-6
V prímestskej lokalite Schulerloch v Spišskej Novej Vsi sa podarilo zrekonštruovať opustený vojenský bunker typu ÚŽ-6. Slávnostne ho sprístupnili pre verejnosť v utorok predpoludním. V jeho interiéri vznikla malá vojenská expozícia, ktorá ponúka pohľad do vojenskej minulosti územia Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %