Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
19.08.2023 01:05

Šaľa: Verejnosť môže nominovať osobnosti, ktoré si zaslúžia mestské ocenenie


Ilustračná snímka (archív red.)


Mesto Šaľa hľadá osobnosti, ktorým udelí niektoré zo svojich ocenení za rok 2023. Ľudí, ktorí prispeli k rozvoju či reprezentácii mesta, môže navrhnúť aj verejnosť. Radnica upozornila, že nominácie je potrebné poslať na mestský úrad do konca septembra.


Mesto každoročne udeľuje významným osobnostiam Cenu mesta Šaľa a Čestné občianstvo mesta Šaľa. Verejnosť môže navrhnúť aj meno osoby, na počesť ktorej by sa mala zhotoviť a umiestniť pamätná tabuľa busta, socha či pomník.         

Vlani získala Cenu mesta Šaľa Veronika Kružlicová, ktorá bola ocenená za aktívne zapájanie sa do spoločenského života a do zveľaďovanie mesta. Rovnakú cenu získala aj Monika Budaiová za jej snahu o podporu športu v meste i jej prácu v Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2020
Hlasujte za osobnosť Bratislavského kraja
BSK každoročne udeľuje ocenenia osobnostiam, ktoré významným spôsobom podporili rozvoj regiónu alebo pomáhajú občanom v kraji. Od roku 2003 ocenil už vyše stovku laureátov. Tento rok k nim pribudne ďalších 31 a jedna historická osobnosť. Po prvý raz môžu hlasovať aj obyvatelia župy.
viac
22.09.2020
Nominujte osobnosti kraja! Čas máte do 15. októbra 2020
Bratislavský samosprávny kraj, ktorý každoročne udeľuje Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), predĺžil termín predkladania nominácií. Výnimočné osobnosti kraja je možné navrhovať až do 15. októbra 2020.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
26.04.2021
Petržalka hľadá ďalšie svoje osobnosti
Bratislavská Petržalka hľadá ďalšie svoje osobnosti. Pri tejto príležitosti vyzýva samospráva obyvateľov, aby zasielali svoje návrhy tých, o ktorých vedia, že prispeli k rozvoju mestskej časti, a ktorí sa natrvalo zapísali do jej histórie. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %