Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
27.06.2023 01:30

S výmenou strechy plavárne chcú začať v auguste za plnej prevádzky


Snímka zdroj: (Mesto Liptovský Mikuláš).


Krytá plaváreň v Liptovskom Mikuláši dostane novú strechu. Mesto na jej obnovu načerpá úver 200 000 eur, výsledná cena vyjde zo súťaže na dodávateľa prác.


Tie by sa mohli začať v auguste za plnej prevádzky plavárne a skončiť do októbra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Strecha na plavárni si už viackrát vyžiadala sanáciu. Na jar po topení snehu a dažďoch začala pretekať a voda sa dostávala do blízkosti elektroinštalácie. Správca, ktorým sú Verejnoprospešné služby mesta Liptovský Mikuláš, musel z bezpečnostných dôvodov na niekoľko týždňov celú budovu uzatvoriť.

"Robili tam opravy a vypracovanie revíznych správ, statik urobil sondy strešného plášťa. Na základe odborného posúdenia konštatoval nadmerné preťaženie nasiakavých materiálov a odporučil urobiť nový strešný plášť," priblížil primátor Ján Blcháč.

Plaváreň je situovaná priamo v centre mesta. Návštevníci majú k dispozícii 25 metrov dlhý plavecký bazén s maximálnou hĺbkou 1,6 metra a jeden neplavecký bazén s maximálnou hĺbkou 0,7 metra. V objekte sa nachádza aj telocvičňa, boulderingová stena, sauna a soľná jaskyňa. V letných mesiacoch má verejnosť možnosť využiť priľahlé ihrisko na plážový volejbal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2019
Mesto rekonštruuje školské kuchyne aj telocvičňu
Do nového školského roka dostanú liptovskomikulášske deti zrekonštruované školské kuchyne aj telocvičňu. Stavebný ruch je aktuálne v priestoroch školskej kuchyne v jedálni Základnej školy s materskou školou v Okoličnom, nasledovať budú kuchynské priestory MŠ Agátik a školská kuchyňa MŠ Stodoláčik.
viac
23.08.2023
Na plavárni opravia zatekajúcu strechu, bude to stáť 125 000 eur
Zatekajúcu strechu na budove mestskej krytej plavárne v Liptovskom Mikuláši začínajú opravovať. V utorok si stavbu prevzal zhotoviteľ, práce potrvajú do októbra.
viac
30.08.2023
Po večeroch bude plaváreň po novom patriť výhradne verejnosti
Verejnosť bude mať od septembra na mestskej plavárni v Liptovskom Mikuláši po novom k dispozícii celý bazén. Medzi 16.00 a 19.00 h budú mať plavecké kluby vyhradené už len dve dráhy, návštevníci budú môcť využiť zvyšné štyri. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
28.09.2023
Začíname s rekonštrukciou Vrbického mosta v Liptovskom Mikuláši
V pondelok (2.10.2023) dôjde k uzávere mostného objektu ponad rieku Váh v k.ú. mesta Liptovský Mikuláš. Na stavenisku momentálne prebiehajú prípravné a práce spojené so zriadením obchádzkovej trasy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %