Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
21.08.2023 08:25

Regionálne oslavy Dňa baníkov budú spojené s oceňovaním i jarmokom


Ilustračná snímka: (tasr).


Verejnosť si v Handlovej opäť po roku uctí banícke povolanie. Regionálne oslavy Dňa baníkov (RODB) budú tento rok opäť spojené s oceňovaním významných osobností z baníctva i tradičným jarmokom.


Podujatie sa uskutoční 25. a 26. augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Regionálne oslavy otvorí 25. augusta pietny akt kladenia vencov k Pamätníku obetiam banských nešťastí na hornej Nitre na miestnom cintoríne, na Námestí baníkov sa neskôr predstaví tanečná skupina Volcano, návštevníci si budú môcť pozrieť i divadelné predstavenie Malý šachtág. Po ňom udelia osobnostiam plakety za rozvoj baníctva na hornej Nitre. Súčasťou programu bude tiež vystúpenie skupiny Rios, banícka slávnostná svätá omša a koncerty skupín Salco, Peter Bič projekt a Heľenine oči.

V kultúrnom programe 26. augusta sa predstaví Iveta Bartošová revival, Marlet, B2, Abba revival - Pop stars, Guns and roses Tribute, The Riff SK a René Lacko a Downton band.

RODB budú tento rok opäť spojené s tradičným baníckym jarmokom, ktorý po oba dni ponúkne stánky s tovarom a občerstvením.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2022
Samospráva otvorila dvere verejnosti, zoznámi sa s prácou úradu
Samospráva Handlovej v stredu otvorila dvere verejnosti. Podujatím chce priblížiť najmä mladšej generácii prácu úradu i organizácií v meste. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
24.01.2023
Zimné slávnosti Hornonitria ponúknu ľudovú kultúru počas fašiangov i pôstu
Fašiangové i pôstne obdobie v obciach pravnianskej doliny na hornej Nitre bude opäť patriť Zimným slávnostiam Hornonitria.
viac
20.03.2023
Kultúrnym programom chce mesto folklórne slávnosti začať o deň skôr
Letné Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve trvajú počas troch dní, neoficiálnym kultúrnym programom ich však mesto plánuje začať o deň skôr. Informoval o tom primátor mesta Detva Branislav Baran.
viac
11.04.2023
Predposledný aprílový víkend bude patriť mestským dňom
Predposledný aprílový víkend (22. - 23. 4.) bude v hlavnom meste patriť tradičným Bratislavským mestským dňom. Pri príležitosti Dňa svätého Juraja (24. 4.) mesto opäť symbolicky otvorí svoje brány obyvateľom i návštevníkom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %