Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
19.05.2023 09:30

Regionálne centrum podpory učiteľov pripravilo prvú konferenciu


Ilustračná snímka: (tasr).


Prvá konferencia Regionálneho centra podpory učiteľov (RCPU) pre okres Trnava sa uskutočnila pod názvom Príležitosť na zmenu.


Viac ako 100 učiteľov z 27 základných škôl (ZŠ) regiónu na nej absolvovalo workshopy a prednášky aj v súvislosti s novým štátnym vzdelávacím programom. Informovala o tom riaditeľka RCPU Martina Grošková.

Inšpirácie do Trnavy prišli načerpať aj pedagógovia zo Žiliny, Komárna, Senca, Nových Zámkov, Holíča i Kláštora pod Znievom. Učitelia sa v rámci 12 workshopov a dvoch prednášok diskutovali o nových prístupoch vo viacerých oblastiach. "Prvou bol nový štátny vzdelávací program, ktorý bude od roku 2026 povinný pre všetky základné školy a od septembra 2023 podľa neho začne vyučovať prvých 40 škôl vrátane hostiteľskej Súkromnej ZŠ BESST a ZŠ na Ulici Ivana Krasku v Trnave-Modranke," uviedla Grošková. Druhou oblasťou bola zmena hodnotenia vzdelávacích výsledkov žiakov. Hovorilo sa aj o inklúzii a personalizácii vzdelávania, digitalizácii a nových učebných štýloch.

Na podujatí sa zúčastnili zástupcovia ministerstva školstva, Národného inštitútu vzdelávania a mládeže a Štátnej školskej inšpekcie Trnavského kraja. Na základe spätnej väzby plánuje RCPU podľa riaditeľky v diskutovaných oblastiach aktivity už do budúceho školského roka, kde sa chce zamerať aj na podporu riaditeľov škôl. Taktiež chystá workshopy v oblasti umelej inteligencie a jej využitia vo vyučovacom procese.

Vznik regionálnych centier na podporu učiteľov iniciovalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ako jednu z kľúčových reforiem Plánu obnovy a odolnosti SR a uskutočňuje ju v spolupráci s regionálnymi partnermi vo všetkých regiónoch Slovenska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.03.2020
Psychológovia budú na telefónnej linke pomáhať ľuďom
Premôcť krízu s psychickým zvládaním aktuálnych udalostí v súvislosti s koronavírusom má za cieľ Centrum dobrovoľníckej psychologickej podpory, ktoré v pondelok spustilo mesto Žilina.
viac
03.10.2022
V Trnave otvorili regionálne centrum, žiadateľom pomôže s eurofondmi
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR otvorilo v piatok (30. 9.) Regionálne centrum v Trnave. Žiadateľom poskytne komplexný servis a poradenstvo v oblasti eurofondov či dotácií.
viac
18.12.2023
Kreatívne centrum na Hlavnej ulici je už otvorené
Po 19 mesiacoch stavebných prác odovzdali do užívania nové Kreatívne centrum Trnava (KCT). Sídli na Hlavnej ulici a je otvorené ľuďom činným v kreatívnom a inovatívnom priemysle, v oblasti kultúry, vzdelávania a ďalších.
viac
07.02.2024
TTSK začal v Trnave budovať nové psycho-sociálne centrum
Psychologická a psychiatrická ambulancia spolu s psychiatrickým stacionárom budú súčasťou nového psycho-sociálneho centra, ktoré buduje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v novoetablovanom zdravotníckom zariadení Zdravá župa na Študentskej 16 v Trnave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %