Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
04.01.2024 05:27

Radosť majú aj deti


Ilustračná snímka (OcÚ Beluša)


V roku 2023 sa nám podarilo modernizovať centrum obce, kde sa na nepoznanie zmenilo najmä centrálne námestie pred obecným úradom. K vianočným dekoráciám pribudli na konci roka aj detské prvky.


Nové námestie v centre obce sa stalo ústredným bodom pre množstvo obecných aktivít. Okrem obecného úradu sa tu nachádza kultúrny dom, obecná knižnica či spoločenská sála bývalej školskej jedálne.

V exteriéri sa buduje nové pódium, kde plánujeme usporadúvať každoročný belúšsky jarmok. Kultúrny program program sa chystáme obohatiť o nové podujatia pre všetky vekové kategórie.

Na novom námestí pribudli štyri detské prvky: dve pružinové hojdačky, jedna visiaca hojdačka pre najmenšie deti a visiaca hojdačka s hniezdom. Hodnota uvedených hojdačiek predstavuje 4.069,20 eur. Obec chce takýmto spôsobom ešte viac zatraktívniť centrum obce aj pre najmladšie generácie vrátane rodín s deťmi.

Hovorí prednosta Obecného úradu v Beluši Patrik Štrbák: „Som rád, že sa nám v tomto roku podarilo vytvoriť moderné prostredie, kde sa združuje kultúrny a spoločenský život obce. Priebežne sa snažíme inovovať aj program, ktorý chceme prispôsobiť i potrebám mladých rodín a ľuďom so záujmom o kultúru. Nechcem predbiehať, ale radi by sme v lete uviedli napríklad premietania letného kina.“

Autor: (ts-OcÚ Beluša)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2018
V minizoo sa pripravujú na letné tábory, pribudli v nej nové zvieratá
Letná sezóna v sninskej minizoo je v plnom prúde, rozbehli ju s príchodom prvých teplých dní. Najväčšiu návštevnosť očakávajú počas prázdnin, kedy po štvrtý raz pripravujú detské tábory. Nielen tí najmenší si môžu v areáli Animoterapeticko-jazdeckého centra (AJC) pozrieť nové zvieracie prírastky.
viac
18.06.2019
Pieskoviská by mali kontrolovať prevádzkovatelia zariadení aj obce
Pieskoviská by mali pravidelne čistiť a udržiavať prevádzkovatelia zariadení pre deti a mládež, ale rovnako aj obce. Pomôcť minimalizovať riziko ochorenia či poranenia môžu aj rodičia, ktorí by mali vizuálne priestor skontrolovať. Upozorňuje na to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.
viac
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
18.03.2021
Beluša sa aktívne zapája do výziev o získanie financií na rozvoj obce
Obec Beluša sa aktívne zapája do vyhlásených výziev o získanie financií mimo svojho rozpočtu na projekty, ktoré zlepšujú kvalitu života v obci. Zapojila sa do piatich výziev, ktoré reflektujú aktuálne ekologické a inovatívne potreby spoločnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %