Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
05.09.2020 02:30

Radnica pripravuje 61. ročník jedného z najstarších behov na Slovensku


Snímka zdroj: svidnik.sk


V poradí 61. ročník Dukelského behu mieru pripravuje v nedeľu (6. 9.) mesto Svidník. Bežci absolvujú viac ako 18 kilometrov dlhú trasu od pamätníka na Dukle vo Vyšnom Komárniku do Svidníka. Súčasťou budú i viaceré sprievodné podujatia.


       "Je to jeden z najstarších behov na Slovensku. Veľmi citlivo pristupujeme k tomu, aby sme to zorganizovali tak, ako sa má aj vzhľadom na situáciu, ktorá je momentálne v súvislosti s ochorením COVID-19," uviedla pre TASR primátorka Svidníka Marcela Ivančová. Na veľký beh majú podľa nej prihlásených viac ako 100 účastníkov.       "Je to veľmi vysoké číslo, pretože ešte počítame s tým, že niekoľkí účastníci sa prihlásia priamo v deň behu počas registrácie. Na Malom behu zdravia, ktorý má kilometer, a na Veľkom behu zdravia, ktorý má šesť kilometrov, sú prihlásené ďalšie desiatky bežcov. Očakávam najväčší nápor ráno v deň behu. Veríme, že celá akcia sa vydarí a budeme schopní zabezpečiť hlavne ochranu všetkých bežcov a účastníkov pred hrozbou nákazy," vysvetlila primátorka.       

Podujatie sa podľa jej slov začne ráno rozcvičkou, strečingom pre všetkých účastníkov.       

"Máme aj novinku z minulého roku, a to sú preteky 'lezúňov'. Je to disciplína, ktorá minulý rok mala veľký úspech a najväčší divácky záujem. Veríme, že aj v tomto roku sa nám do tejto kategórie prihlásia niekoľkí malí pretekári," dodala Ivančová s tým, že v spolupráci s políciou majú zabezpečené obmedzenie dopravy, aby boli bežci maximálne chránení.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
18.07.2017
Cyklisti budú spoznávať Svidník a jeho okolie
Štvrtý ročník zábavno-poznávacích pretekov Cyklopátrania Prešovským krajom pokračuje v sobotu 22. júla objavovaním Svidníka a jeho okolia.
viac
10.01.2020
Obce pod Vtáčnikom si pripomenú najkrutejšie udalosti svojich dejín
Obce Kľak a Ostrý Grúň v okrese Žarnovica si pripomenú krvavé udalosti spred 75 rokov, keď boli za pomoc partizánskym skupinám pôsobiacim v pohorí Vtáčnika počas Slovenského národného povstania (SNP) vypálené a mnohí obyvatelia týchto dedín boli zavraždení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %