Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
25.07.2022 09:30

Projekt PPD 2022 má zlepšiť komunikáciu medzi podnikateľmi a samosprávami


Ilustračná snímka: (tasr).


Projekt Private public dialogue (PPD) 2022 zameraný na zlepšenie komunikácie medzi podnikateľmi a samosprávami spustila Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS). Uviedol to výkonný riaditeľ Podnikateľskej aliancie Slovenska (PSA) Martin Lidaj.


V tomto roku sa na projekte zúčastňuje päť miest – Senica, Brezová pod Bradlom, Holíč, Skalica a Šaštín-Stráže. Súčasťou je aj realizácia stretnutí vedenia samospráv s podnikateľmi. Jedno zo stretnutí sa uskutočnilo v stredu (20. 7.) v Brezovej pod Bradlom. "Projekt by mal v rámci svojich aktivít analyzovať, to čo je kde dobré, ale povedať aj to, čo je zlé a nefunguje. Cieľom je, aby samospráva a podnikatelia rozvíjali komunitu spoločne," informoval Lidaj.

Ako doplnil, výstupy z týchto stretnutí budú doplnené realizáciou prieskumov medzi ďalšími podnikateľskými subjektami. "Na základe zozbieraných informácií potom pripravíme návrh kódexu spolupráce medzi podnikateľským sektorom a samosprávami," povedal riaditeľ aliancie.

Témou stretnutia bolo objasnenie si vzájomných stanovísk a pozícií, načrtnutie možnej spolupráce pri konkrétnych projektoch. "Jednou z konkrétnych vecí, ktoré vyplynuli zo stretnutia, je tá, že mesto bude informovať priamo miestnych podnikateľov o verejných zákazkách, ktoré samospráva vyhlasuje, aby sa podnikatelia mohli do nich zapojiť a nemuseli ich prácne vyhľadávať," doplnil primátor mesta Brezová pod Bradlom Jaroslav Ciran.

Projekt realizuje PAS v spolupráci s Centrom pre medzinárodné súkromné podnikanie (CIPE). "Zo stretnutia vzišlo viacero nápadov. Podnikatelia formulovali, čo im chýba. Ale čo je veľmi dôležité, zároveň prezentovali aj možné riešenia," uviedla program officer CIPE Monika Kočiová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.02.2018
Brezová p.Bradlom: Mestskí poslanci schválili úver vo výške viac ako 307.000 eur
Poslanci na prvom tohtoročnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Brezovej pod Bradlom schválili úver vo výške 307 091 eur.
viac
10.04.2018
TSK pripravuje opravu ciest v rámci programu Interreg za 2,5 milióna eur
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) požiada vo forme nenávratného finančného príspevku (NFP) o takmer 2,5 milióna eur na rekonštrukciu najkritickejšieho úseku cesty II/499 vedúcej z Brezovej pod Bradlom až po hranicu s Českou republikou. TASR informovala hovorkyňa TSK Veronika Rezáková.
viac
16.02.2019
V Brezovej pod Bradlom spojili fašiangy s ochutnávkou zabíjačkových špecialít
V Brezovej pod Bradlom sa uskutočnili v sobotu fašiangové slávnosti, ktoré mesto spojilo s ochutnávkou zabíjačkových špecialít.
viac
06.05.2022
Cez víkend začína premávať cyklobus z Trnavy do Brezovej pod Bradlom a Prietrže
Už počas najbližšej soboty (7. 5.) začne premávať cyklobus na trase Trnava – Horné Orešany – Dobrá Voda – Piešťany – Vrbové – Brezová pod Bradlom – Prietrž a späť. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %