Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
07.02.2023 12:35

Prenčov získal z envirofondu 2,09 milióna eur na dobudovanie kanalizácie a ČOV


Obec Prenčov.


Obec Prenčov v okrese Banská Štiavnica získala z Enivromentálneho fondu takmer 2,09 milióna eur na vybudovanie čistiarne odpadových vôd (ČOV) a dobudovanie kanalizácie. Zmluva medzi oboma subjektmi je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv (CRZ).


Ako uviedla starostka Alena Ciglanová, príspevok z envirofondu im pomôže ukončiť všetky potreby v odkanalizovaní a čistení splaškových vôd v obci. "Doteraz máme odkanalizovaných len niečo viac ako polovicu domácností a malá čistiareň odpadových vôd slúži len pre obyvateľov jednej ulice," povedala. Prenčov má asi 640 obyvateľov, v hornej časti obce spravuje aj pomerne veľký domov sociálnej starostlivosti.

Obec podľa starostky v najbližších dňoch vyhlási verejné obstarávanie na dodávateľa stavby. Ak by prebehlo bez problémov, stavať by sa mohlo začať niekedy na jeseň tohto roku. Dodávateľ má potom povinnosť ukončiť stavbu do jesene 2025.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2021
Príjmy z poplatkov za uloženie odpadu sa budú prerozdeľovať po novom
Príjmy z poplatkov za uloženie odpadu sa majú prerozdeľovať po novom. Vďaka upravenému mechanizmu sa vytvorí nová skupina obcí, ktoré získajú príspevok z Envirofondu. Ten budú môcť použiť na triedenie bioodpadu.
viac
07.07.2022
Na výstavbu vodovodov a kanalizácií má envirofond na tento rok 61,5 milióna eur
Dotácie pôjdu predovšetkým na dokončenie už začatých stavieb, aby sa zabezpečila funkčnosť celej vodárenskej siete vrátane čistenia odpadových vôd.
viac
10.09.2022
Obec Látky vrátila envirofondu 2,3 mil. eur, ČOV tak skoro v obci nebude
Obec Látky v okrese Detva vrátila Environmentálnemu fondu v uplynulých dňoch finančné prostriedky na stavbu čistiarne odpadových vôd (ČOV) vo výške približne 2,3 milióna eur.
viac
26.07.2023
Obec sa opäť pokúsi získať peniaze na potrebnú ČOV
Obec Látky v okrese Detva sa chce opäť uchádzať o finančné prostriedky na stavbu potrebnej čistiarne odpadových vôd (ČOV).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %