Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
29.06.2019 10:15

Pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary chcú postaviť cyklochodník


Ilustračná snímka (tasr)


Pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary plánujú v horizonte najbližších rokov vybudovať cyklochodník. S iniciatívou prišli predstavitelia liptovskomikulášskej radnice.


Nový cyklochodník má z veľkej časti viesť popri existujúcej ceste druhej a tretej triedy od Liptovskej Ondrašovej cez Trnovec, popri Sielnickej zátoke až na hranicu s Ružomberským okresom. Tu by sa mal napájať na dolnoliptovskú trasu. „Prvým reálnym krokom je založenie organizácie združenia obcí, ktoré sú dotknuté trasou cyklochodníka a následne odobrenie organizácie v príslušných obecných zastupiteľstvách. Potom budeme tvoriť projektové dokumentácie, aby sme boli pripravení na výzvy nasledujúceho programovacieho obdobia z eurofondov a iných externých zdrojov,“ povedal viceprimátor mesta Ľuboš Trizna.      

Doplnil, že všetky kroky budú koordinovať aj so Žilinským samosprávnym krajom, ktorý v tomto roku pripraví štúdiu.       

Trasovanie severne od priehrady je podľa vedenia mesta Liptovský Mikuláš atraktívnejšie z pohľadu rozvíjajúceho sa turizmu na brehoch Liptovskej Mary. „Sme pri štarte dlhodobého a zložitého projektu, ktorého realizačná fáza nastane najskôr v horizonte dvoch či troch rokov,“ priblížil Gabriel Lengyel z mestského úradu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Cyklisti uviedli do života nový úsek BikeKie
Župný cyklochodník BikeKia má opäť nový vyasfaltovaný úsek. Ďalšie takmer dva kilometre medzi výjazdom na Budatínsky most a lávkou pri biokoridore upravil Žilinský kraj aj vďaka podpore a spolupráci s Nadáciou Kia Motors Slovakia v celkovej hodnote 156 000 eur.
viac
14.05.2020
Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.
viac
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
07.11.2022
Z brehov Liptovskej Mary zmizne do konca roka desať nelegálnych objektov
Z pobrežných pozemkov Liptovskej Mary odstránia do konca tohto roka desať nelegálnych objektov. Ďalšie odtiaľ vodohospodári plánujú odviezť v budúcom roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %