Štvrtok 09.05.2024
Dnes má meniny 
Roland
°C
14.12.2023 11:00

Pôrodnica pozastaví svoju činnosť na tri mesiace


Ilustračná snímka, zdroj: Modrý koník


Pre nedostatok personálu pozastaví pôrodnica v Nemocnici Agel Žiar nad Hronom od 15. decembra svoju činnosť na obdobie troch mesiacov. Ako TASR informovala hovorkyňa spoločnosti Agel SK Eva Peterová, starostlivosť o rodičky z regiónu bude kapacitne zabezpečená v nemocniciach vo Zvolene a Leviciach.


"Ak sa podarí získať dostatočný počet kmeňových atestovaných lekárov potrebných na zabezpečenie plynulej prevádzky oddelenia, činnosť pôrodnice bude okamžite obnovená," uviedol predseda predstavenstva Agel a Agel SK Michal Pišoja.         

Podľa jeho slov je snahou skupiny Agel zachovať spomínanú pôrodnicu, avšak gynekologicko-pôrodnícke oddelenie žiarskej nemocnice dlhodobo čelí nedostatku kmeňového personálu s potrebnou kvalifikáciou.         

Dodal, že chýbajúci personál sa spoločnosti napriek maximálnej a intenzívnej snahe v uplynulom období nepodarilo doplniť. "V záujme poskytovania zdravotnej starostlivosti bez ohrozenia pacientiek sme preto v tejto chvíli nútení dočasne pozastaviť jej činnosť. Počas tohto prechodného obdobia urobíme všetko pre stabilizáciu personálnej situácie," podotkol Pišoja.         

Gynekologická ambulancia v nemocnici bude fungovať v nezmenenom režime aj po dočasnom uzavretí pôrodnice. Zároveň bude registrovať budúce mamičky na pôrod v ktorejkoľvek inej pôrodnici, aj v spomínaných nemocniciach v Leviciach a Zvolene. Rodičkám je spoločnosť pripravená pomôcť aj transportom do inej vybranej pôrodnice, aj keď nebude súčasťou skupiny Agel.         

Pišoja verí, že prilákať kvalifikovaný personál pomôžu aj plánované investície do nemocnice. Spoločnosť totiž v úvode nového roka plánuje začať s reorganizáciou nemocnice, ktorá bude spojená s investíciou do rekonštrukcie a materiálneho vybavenia s cieľom zvýšiť kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, komfort pre pacientov a vytvoriť lepšie pracovné prostredie pre zamestnancov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Mesto akceptovalo požiadavky obyvateľov sťažujúcich sa na jarmok
Žiarska samospráva sa rozhodla vyjsť v ústrety nespokojným obyvateľom, ktorí nedávno iniciovali petíciu za presťahovanie žiarskeho jarmoku do inej lokality.
viac
15.01.2018
Do centra mesta chcú dostať viac zelene a kvetov
Žiarska samospráva chce v tomto roku dostať do centra mesta viac zelene. Primátor Peter Antal avizuje, že na Námestie Matice slovenskej by mali pribudnúť stromy aj kvety.
viac
25.11.2023
BBSK: Krajskí poslanci vyjadrili podporu zachovať žiarsku pôrodnicu
Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja vyjadrilo podporu zachovať žiarsku pôrodnicu, ktorá má pre nedostatok personálu pozastaviť svoju prevádzku na tri mesiace. Na rokovaní zastupiteľstva vo štvrtok schválili krajskí poslanci podporné uznesenie, v ktorom nesúhlasia s takýmto krokom.
viac
15.12.2023
Žiarsky primátor chce pre zatvorenie pôrodnice zvolať mimoriadne rokovanie BBSK
Dočasné pozastavenie prevádzky žiarskej pôrodnice vníma primátor Žiaru nad Hronom a krajský poslanec Peter Antal ako veľmi nešťastný krok. Zároveň avizuje zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %