Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
11.09.2020 03:00

Podujatia Župné školy v Avione a Župné školy pre teba sa tento rok neuskutočnia


Banner.


Na základe vyvíjajúcej sa epidemiologickej situácie, pristúpil Bratislavský samosprávny kraj (BSK) k zrušeniu tradičných a rodičmi deviatakov vyhľadávaných podujatí. Ide o podujatie Župné školy v Avione, ale aj mimo bratislavské Župné školy pre teba v Pezinku, Senci a Malackách.


„Reagujeme na aktuálny vývoj v súvislosti so šírením koronavírusu. Tým, že sa podujatia konajú v interiéri, nemôžeme riskovať. Mrzí nás to, pretože je to obľúbené podujatie, ktorého sa zúčastní veľké množstvo záujemcov, a ktoré najmä umožňuje žiakom aj ich rodičom spoznať stredné školy v regióne na jednom mieste. Ochrana ľudí a zdravia je však prvoradá, nehazardujme zbytočne a nepodceňujme riziko,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

I keď sa spomínané podujatia neuskutočnia, všetky dôležité informácie, ktoré môžu uľahčiť výber budúceho povolania či smerovania vzdelávania, nájdu žiaci, rodičia, či výchovní poradcovia na webovej stránke www.strednapremna.sk. Nájdu tu informácie o 54 stredných školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia, či o úspechoch škôl a ich žiakov. Pre lepšiu orientáciu sa v ponuke stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK slúži aj brožúra Končíš základku? Vyber si strednú podľa seba!, ktorú je dostupná na vyššie uvedenej web stránke a dá sa jednoducho a zadarmo objednať.

Pre uľahčenie výberu tej správnej školy je k dispozícii aj interaktívny online kvíz. Žiakom základných škôl pomôže zistiť viac nielen o sebe, svojich záľubách a schopnostiach, ale najmä to, čo by mali ísť v Bratislavskom kraji študovať. Kvíz na www.strednapremna.sk pozostáva zo šestnástich otázok s predvolenými odpoveďami. Ich výsledkom je odporúčanie vhodnej strednej školy alebo študijného odboru.

„Verím, že i keď je tento rok situácia komplikovaná a nemôžeme sa spolu na týchto podujatiach osobne stretnúť, tak si vyberiete správne a nasmerujete svoje kroky do budúcnosti najlepším smerom,” uzavrel Juraj Droba, bratislavský župan.

Autor: (Lucia FORMAN, BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2020
Školské poplatky za apríl a máj rodičia v Prievidzi platiť nebudú
Samospráva Prievidze odpustí školské poplatky za apríl a máj, keď boli školy z dôvodu pandémie nového koronavírusu zatvorené.
viac
24.09.2020
Žiaci skalického gymnázia sa učia online
Od obedňajších hodín utorka 22. septembra 2020 prebieha vyučovanie v Gymnáziu Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici na diaľku. Z preventívnych dôvodov sú žiaci a učitelia ponechaní v domácom prostredí minimálne na desať dní, teda do 2. októbra 2020.
viac
06.10.2020
V oranžovej fáze sú štyri školy v BBSK
Štyri stredné školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa aktuálne k 5. 10. nachádzajú v oranžovej fáze semaforu.
viac
27.03.2021
BSK: Akú strednú školu si vybrať? Žiakom pomôže interaktívny kvíz
U niektorých žiakov je výber jasný už dávno, ale pre tých, ktorí sa ešte stále rozhodujú prináša Bratislavský samosprávny kraj (BSK) interaktívny online kvíz, ktorým vás prevedie obľúbený youtuber Asimister.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %