Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
02.02.2024 10:00

Podpora jednorodičovských rodín bola témou stretnutia ZMOS a OZ Jeden rodič


Ilustračná snímka zo stretnutia


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s Evou Markovou z neziskovej organizácie Jeden rodič. Podpora života jednorodičov by mala byť súčasťou komunitného života, zaslúži si reálnu podporu a zlepšenie sociálnych podmienok v spoločnosti.


Témou spoločného stretnutia bola podpora jednorodičovských rodín na samosprávnej úrovni a v spoločnosti. Jednorodičia sa v bežnom života stretávajú s viacerými problémami a častokrát, nie vlastným zapríčinením, sú vystavení riziku chudoby. V praxi sa stretávajú s ďalším inými problémami, ktoré sú súvisiace s ich ťažšou integráciou do života a spoločnosti. Cieľom celého projektu neziskovej organizácie Jeden rodič je prevencia jednorodičov  proti riziku chudoby a vylúčenia zo spoločnosti zo na základe odborného poradenstva, sociálnej a humanitárnej pomoci a vzdelávania.

„Samospráva, aj napriek svojim obmedzeným finančným a ľudským zdrojom zohráva dôležitú úlohu v tejto problematike. Je priestorom na zvyšovanie osvety a povedomia. Môže participovať na tvorbe legislatívneho prostredia, a najmä komunitné centrá by mali byť priestorom aj pre jednorodičov," uviedol predseda ZMOS Jozef Božik.

Jeden rodič, o.z ., podporuje jednorodičovské rodiny. Zlepšuje životy osamelým rodičom a ich deti prostredníctvom reálnej pomoci a zlepšenia podmienok v sociálnom systéme Slovenska a v spoločnosti a chce, aby rodičia a deti v týchto rodinách mohli žiť bezpečné, plnohodnotné, úctyhodné a šťastné životy. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2018
ÚVO oceňuje súčinnosť ZMOS pri príprave novely o obstarávaní
Novela zákona o verejnom obstarávaní sa nachádza v predbežnom pripomienkovom konaní. Je predpoklad, že na budúci týždeň pôjde do medzirezortného pripomienkového konania. Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) má ambíciu, aby sa ním vláda zaoberala do začiatku letných prázdnin.
viac
24.09.2018
Ľudové remeslá sprevádza aj zahraničný záujem
Občianske združenie Tradičné ľudové umelecké remeslá už desať rokov organizuje medzinárodné stretnutia ľudových remeselníkov vo viacerých mestách na Slovensku
viac
13.11.2018
Spoločné vyhlásenie ÚVO a ZMOS k zodpovednému verejnému obstarávaniu
Úrad pre verejné obstarávanie a Združenie miest a obcí Slovenska deklarujú pripravenosť na poskytnutie kvalitnej metodickej a vzdelávacej podpory verejným obstarávateľom a otvorenosť voči komunikácii s médiami, tretím sektorom, laickou i odbornou verejnosťou.
viac
16.07.2020
Trnavská župa pomôže piešťanským plavcom
Trnavský župan Jozef Viskupič sa stretol s občianskymi aktivistami, ktorí sa dlhodobo zasadzujú o rozvoj možností plaveckých športov v Piešťanoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %