Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
17.12.2022 09:35

Pod Oravským hradom sa začali vianočné trhy


Ilustračná snímka


Detským vystúpením pri betleheme sa v piatok začali vianočné trhy pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Trvať budú do nedele (18. 12.) a návštevníkom ponúknu kultúrny program, prezentáciu lokálnych výrobcov i ukážky pečenia vianočných oblátok.


TASR o tom informoval manažér Miestnej akčnej skupiny Orava Ondrej Šeliga. Vianočné trhy sa v parku v Oravskom Podzámku konajú po prvýkrát. "Vianočnú atmosféru umocňujú aj lokálni remeselníci a mnohí výrobcovia. Nebude chýbať ukážka výroby sviečok, predvádzanie výroby vianočných oblátok na otvorenom ohni či maľovanie na tvár. Návštevníci môžu počas celých trhov ochutnať vianočný punč, hriatô, kapustnicu či grilované jedlá," priblížil Šeliga.      

 V sobotu (17. 12.) o 14.00 h vystúpi Ľudová hudba Chasa, neskôr sa na pódiu s goralskými vianočnými koledami, piesňami a vinšami predstaví aj Rabčičanka z Rabčíc. Podroháčska folklórna skupina Roháčik zo Zuberca predstaví zvyky na Ondreja a na Luciu. Podvečer vystúpia Janoštinovci zo Zuberca, repeťácké hity v podaní dychovej hudby Tvrdošanky a bodku za sobotňajším programom dajú s ľudovými piesňami Oravskí richtári.       

Nedeľa bude patriť najmä deťom, o 14.00 h vystúpia deti zo Základnej školy Oravský Podzámok. Prídu aj sokoliari.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Devín bude v sobotu ríbezľový
Na sobotňajšom podujatí sa bude prezentovať samotná ríbezľa ako aj rôzne výrobky z tohto ovocia.
viac
28.11.2017
Vianoce v Petržalke
Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.
viac
13.12.2018
Lučenec: Začali sa dvojdňové Vianočné trhy
Hudobné a kultúrne vystúpenia, vianočná veselica, udeľovanie certifikátu regionálnym produktom, sochárske sympózium, ale aj ekumenické stretnutie či vyhodnotenie vianočnej súťaže. To všetko čaká na návštevníkov Vianočných trhov, ktoré sa dnes a v piatok konajú na Námestí republiky v Lučenci.
viac
30.11.2022
Pod Oravským hradom budú prvýkrát vianočné trhy s remeselníkmi
Vianočné trhy s remeselníkmi sa tento rok prvýkrát uskutočnia pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Pripravujú ich na posledný adventný víkend, a to od piatka 16. decembra do nedele 18. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %