Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
12.08.2022 02:25

Po dvoch pandemických rokoch sa opäť uskutoční Gelnický jarmok


Ilustračná snímka: (tasr).


Po dvoch pandemických rokoch sa opäť uskutoční Gelnický jarmok, pôjde o jeho 29. ročník. V rámci neho je počas piatka (12. 8.) a soboty (13. 8.) naplánovaný aj kultúrny program. Uviedol to vedúci oddelenia kultúry, športu a voľného času mesta Gelnica Milo Janáč.


Jarmok bude situovaný na Hlavnej ulici. Pri priemyselnom parku bude pódium pre účinkujúcich a pri bývalom dome služieb zóna s občerstvením. "Počet stánkov bol vždy okolo sto a viac, čiže aj v tomto roku predpokladáme približne podobné číslo. Zameranie bude rôzne - od remeselníkov až po predajcov odevov či hračiek," povedal s tým, že jarmok sa v Gelnici konal naposledy v roku 2019, teda pred pandémiou ochorenia COVID-19. Následne sa neuskutočnil vzhľadom na protipandemické opatrenia.

Kultúrny program, ktorého súčasťou bude aj slávnostné odovzdávanie Ceny mesta a Ceny primátora, sa začne v piatok o 14.30 h. V sobotu je naplánovaný od 13.00 h. V rámci neho sa predstavia viacerí umelci, napríklad Sima Magušinová, No Name, Vašo Patejdl či Kollárovci. "Súčasťou bude aj prehliadka tanečných country skupín či prehliadka folklóru z Gelnického okresu pod názvom Hnilecké ozveny. Sprievodnou akciou bude už tradične Hnilecká výstava drobných zvierat," spresnil Janáč.

Podľa odhadov radnice jarmok v predchádzajúcich rokoch navštevovalo 10 000 a viac ľudí, medzi nimi aj návštevníci zo zahraničia, predovšetkým z Česka, Nemecka či Anglicka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.08.2022
Lučenecké hodovanie do mesta opäť prinesie pivný festival i tradičný jarmok
V poradí deviaty ročník Lučeneckého hodovania prinesie do mesta okrem kultúrneho programu i tradičný jarmok, pivný festival či Medzinárodný Novohradský maratón.
viac
18.08.2022
Stredoveký festival ponúkne rytierov i dobové tance
Mesto Bánovce nad Bebravou sa 20. augusta symbolicky prenesie do stredoveku. Festival Villa Ben v mestskom parku opäť ponúkne rytierske súboje, lukostreľbu, historické palné zbrane, remeselníkov či ohňovú šou.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
10.08.2023
Jubilejný Gelnický jarmok prinesie kultúrny program aj sprievodné akcie
Viac než 100 trhovníkov, kultúrny program aj sprievodné akcie ponúkne jubilejný 30. ročník Gelnického jarmoku, ktorý sa začína vo štvrtok. Uviedol to z gelnickej radnice Milo Janáč, návštevnosť tohto podujatia sa bežne pohybuje na úrovni okolo 10 000 ľudí. Vyžiada si aj dopravné obmedzenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %