Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
27.09.2023 03:05

OOCR Gemer vyhlásila výzvu na udelenie značky Regionálny produkt Gemer-Malohont


plagát Regionálny produkt Gemer-Malohont


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gemer vyhlásila výzvu na predkladanie žiadostí o udelenie značky Regionálny produkt Gemer-Malohont. Výrobky a služby v cestovnom ruchu sa môžu o udelenie regionálneho označenia uchádzať do 30. septembra.


TASR o tom za OOCR Gemer informoval koordinátor regionálnej značky Branislav Očkaik.

Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont môžu získať fyzické aj právnické osoby, ktoré vyrábajú výrobky alebo v regióne poskytujú služby súvisiace s cestovným ruchom a zároveň využívajú tradičné postupy či miestne alebo regionálne zdroje a suroviny. Cieľom značky je podporiť tých, ktorí prispievajú k udržateľnému rozvoju regiónu a chránia jeho prírodné a kultúrne bohatstvo.

"Regionálne značenie miestnych produktov je teda nielen spôsobom na podporu miestnej ekonomiky, ale aj prostriedkom na zachovanie a zdôraznenie charakteristických prvkov každého regiónu," priblížil Očkaik.         

Záujemcovia o certifikáciu a udelenie regionálnej značky môžu svoje žiadosti posielať do 30. septembra. V prípade, ak záujemca nestihne do tohto termínu podať kompletnú žiadosť s prílohami, je potrebné kontaktovať koordinátora regionálnej značky elektronicky alebo telefonicky, a to najneskôr do 29. septembra.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2019
Druhú výzva regionálnej značky - regionálny produkt Horehronie
V roku 2019 vznikla na Horehroní nová regionálna značka – regionálny produkt Horehronie. V rámci prvej výzvy bolo udelených 16 certifikátov prvým držiteľom regionálnej značky. Odvčera môžu záujemcovia opäť posielať žiadosti o udelenie práv na používanie značky regionálny produkt Horehronie.
viac
16.04.2021
Uchádzačom o značku kvality ostáva mesiac na podanie žiadosti
Oblastná organizácia cestovného ruchu – Región Horehronie, ktorá je koordinátorom regionálnej značky na Horehroní, spustila v marci v poradí už 3. výzvu k predkladaniu žiadostí o udelenie práv na používanie značky kvality „Regionálny produkt HOREHRONIE“.
viac
15.06.2022
Gemer a Malohont po získaní značky Európske dedičstvo dúfajú v nárast turistiky
Získanie značky Európske dedičstvo (European Heritage Label) pre 12 gotických kostolov so stredovekou sakrálnou architektúrou v Gemersko-malohontskom regióne je šancou dostať viac do povedomia túto kultúrno-historickú oblasť na Slovensku a jej kultúrne dedičstvo a zvýšiť tam turistický ruch.
viac
02.02.2023
Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získalo ďalších 24 držiteľov
Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získalo ďalších 24 držiteľov, z toho 20 výrobcov a štyria poskytovatelia služieb. Slávnostné udeľovanie certifikátov sa uskutočnilo v sobotu (28. 1.) v Dome osvety v Rimavskej Sobote.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %