Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
08.01.2022 11:59

Očkovanie: prihlásenie na konkrétny dátum a čas


Ilustračná snímka


Rezort zdravotníctva a Národné centrum zdravotníckych informácií spustili novinku v registrácii na očkovanie proti COVID-19. Aktuálne je už možné vybrať si termín a čas očkovania.


 

Systém registrácie je síce podobný, ako tomu bolo doteraz, len vo formulári pribudla možnosť výberu konkrétneho miesta očkovania a termínu. Doteraz bolo možné zadať pri registrácii na očkovanie proti COVID-19 iba orientačné miesto očkovania (kraj, okres). Termín bol následne pridelený systémom. Po úprave systému si občan, ktorý sa registruje, môže vybrať už aj dátum a čas, ktorý mu vyhovuje.

Na očkovanie sa záujemca registruje prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk, z ktorej je následne presmerovaný na registračný formulár NCZI. Po zadaní osobných údajov si občan najprv vyberie preferovaný okres. Následne sa mu zobrazia všetky očkovacie miesta v danom okrese. Potom si môže vybrať čas očkovania v danom očkovacom centre.

Registrácia sa využíva pri prvej a tretej dávke. Termín na podanie druhej dávky je zasielaný automaticky. Výber dátumu a časového úseku je možný u všetkých vekových kategórií. U detí však, prirodzene, len do očkovacích centier, ktoré danú skupinu očkujú, a iba na očkovanie prvou dávkou.

Výber termínu môžu využiť aj záujemcovia o očkovanie, ktorí sa na vakcináciu už registrovali a sú v tzv. čakárni – tí dostanú termín pridelený automaticky alebo môžu upraviť svoju registráciu a požiadať o konkrétny termín. Ak túto možnosť nevyužijú a automaticky pridelený termín im vyhovovať nebude, môžu využiť službu: zmena registrácie, ktorá im umožní výber nového termínu. Ak záujemca nenájde vhodný termín, môže svoju registráciu zrušiť a nanovo sa registrovať neskôr.

Záujemcovia o očkovanie môžu využiť objednanie sa na konkrétny termín, ak pri registrácii zadajú maximálne 5 okresov. Ak označia viac okresov, systém ich zaradí do čakárne a termín im bude pridelený automaticky vo vakcinačnom centre v nimi zvolenom okrese.

Okrem očkovania prostredníctvom registrácie je naďalej možné využiť aj vakcináciu bez registrácie. Zoznam očkovacích centier a časy prevádzky sú zverejnené na stránke ministerstva zdravotníctva TU. 

Ministerstvo zdravotníctva SR však odporúča registráciu určite využiť - umožní sa efektívnejšia distribúcia vakcín a lepší manažment pacientov vo vakcinačných centrách. Pokračuje očkovanie v ambulanciách tých lekárov, ktorí túto možnosť poskytujú, ako aj očkovanie výjazdovými tímami.

Postup pri registrácii na očkovanie na konkrétny termín:

Na stránke www.korona.gov.sk žiadateľ zaklikne možnosť: očkovanie – registrácia.

Po presmerovaní na registračný formulár zadá osobné údaje a preferovaný okres očkovania. Zobrazia sa na výber konkrétne očkovacie miesta.

Následne si môže žiadateľ vybrať tiež dátum a čas očkovania.

Systém potvrdí požiadavku a žiadateľovi zašle potvrdzujúcu notifikáciu SMS a emailom.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2021
Prihláste sa na očkovanie v Krajskom vakcinačnom centre už tento víkend!
Krajské vakcinačné centrum (KVC) v Trenčíne po prvýkrát otvorí svoje brány v sobotu 20. a v nedeľu 21. marca. V areáli trenčianskeho výstaviska sa môžu dať zaočkovať občania od 60 do 70 rokov vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Prihlasovanie v objednávacom systéme NCZI cez čakáreň bolo spustené!
viac
01.07.2021
Dovolenkujte bezpečne a zodpovedne vďaka európskym GreenPassom
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR spustilo aplikáciu, v ktorej budete mať Digitálne COVID preukazy EÚ stále po ruke.
viac
11.10.2021
Aktuálne informácie pre poskytovateľov sociálnych služieb
V súvislosti s III. vlnou COVID – 19 prinášame aktuálne informácie pre poskytovateľov sociálnych služieb (aktualizácia k 11. októbru 2021).
viac
03.11.2021
BSK spustil prihlasovanie na očkovanie treťou dávkou
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vytvoril formulár, na základe ktorého zisťuje záujem o očkovanie treťou dávkou proti ochoreniu Covid- 19. Na základe počtu prihlásených ľudí potom prispôsobí aj výber miesta očkovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %