Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.02.2019 08:35

O členstvo v komisiách primátora prejavilo záujem 190 ľudí


Ilustračná snímka zdroj: Turiec Online


Záujem o členstvo v komisiách primátora mesta Martin Jána Danka prejavilo záujem 190 ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.


Pripomenula, že novovzniknuté komisie primátora takmer presne kopírujú komisie zriadené mestským zastupiteľstvom. "Som nesmierne rád, že mesto Martin začína zriadením komisií primátora novú etapu svojho rozvoja. Martinčania sú tí, ktorých hlas musíme vypočuť pri všetkých závažných rozhodnutiach vedenia mesta, aby sme im dokázali, že nám na nich záleží. Mesto má v prvom rade slúžiť ľuďom - vytvoriť čo možno najlepšie podmienky na ich život a na to nesmieme zabúdať," vysvetlil Danko.       

Na úvodnom stretnutí sa podľa hovorkyne mesta zúčastnilo 126 obyvateľov Martina. "Okrem praktických záležitostí v súvislosti so zasadaniami jednotlivých komisií ich čakalo aj načrtnutie najvýznamnejších otázok, ktorými sa budú na najbližších zasadaniach zaoberať," podotkla Kalmanová.       

"Členom komisií som predstavil problematiku navrhovaného riešenia opatrení v rámci koncepcie smart city, plány na rekonštrukciu Námestia S. H. Vajanského, vybudovanie lanovky na Martinské hole, nové formy separácie odpadu, plány na výstavbu nájomných bytov a športových zariadení. Verím, že nás počas nasledujúcich zasadnutí čakajú podnetné a konštruktívne diskusie, vďaka ktorým mesto Martin posunieme dopredu," dodal martinský primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2018
Nový primátor J. Danko sa ujal funkcie
Novozvolený primátor Martina Ján Danko (nezávislý) sa ujal funkcie na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). Na primátorskom poste vymenil Andreja Hrnčiara, ktorý po troch volebných obdobiach už nekandidoval.
viac
15.12.2018
Mesto Martin bude v roku 2019 hospodáriť s rozpočtom 40,15 milióna eur
Mesto Martin bude v roku 2019 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 40,15 milióna eur. Na piatkovom zasadnutí o tom rozhodli poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Martine.
viac
13.08.2019
V lokalite Pltníky poklepali základný kameň športového areálu
Poklepaním základného kameňa sa v pondelok oficiálne začala výstavba nového športového areálu v martinskej lokalite Pltníky. V prvej etape tu vyrastie moderné futbalové ihrisko s umelou trávou, tribúny, zázemie i parkovisko.
viac
25.05.2023
Primátor bude pokračovať v stretnutiach s obyvateľmi v mestských častiach
Dni primátora s martinskými mestskými časťami budú pokračovať aj v tomto volebnom období. Informoval o tom primátor Martina Ján Danko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %