Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
05.03.2021 10:20

Novozámčania môžu hlasovať o verejnoprospešných projektoch


Ilustračná snímka: (tasr).


V Nových Zámkoch sa o financie z participatívneho rozpočtu uchádza 11 verejnoprospešných projektov. O tom, ktorý z nich bude podporený, rozhodne verejnosť v elektronickom hlasovaní.


Svoj hlas môžu ľudia poslať pomocou SMS správy do 15. marca. „Každý má možnosť podporiť jeden až osem projektov. Hlasovanie je bezplatné,“ informovala radnica. Väčšina z predložených projektov je zameraná na skrášlenie verených priestorov, ekologické aktivity či výstavbu rôznych herných prvkov v prírode.

Ako pred časom informoval magistrát, podporené by mali byť predovšetkým investície, ktoré majú dlhodobý prínos pre kvalitu života v meste a vyžadujú si odbornú prípravu zo strany mestského úradu. „Maximálna výška podpory pre jedno zadanie je 3000 eur a zahrňuje náklady na vlastnú realizáciu a náklady spojené s vypracovaním technickej dokumentácie,“ pripomenul mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2020
O podpore projektov z participatívneho rozpočtu rozhodne verejnosť
Novozámocká radnica v týchto dňoch spustila verejné hlasovanie o projektoch, ktoré mesto podporí z participatívneho rozpočtu. Celkovo je v ňom vyčlenených 20 000 eur. O podporu sa uchádza 12 projektov.
viac
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
04.01.2023
Mesto podporí z participatívneho rozpočtu verejnoprospešné projekty
Mesto Nové Zámky podporí aj tento rok verejnoprospešné projekty, ktoré budú financované z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, skupiny občanov môžu svoje projekty predkladať od 9. do 31. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %