Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
02.10.2021 10:15

Novela zákona o zálohovaní jednorazových obalov na nápoje


Snímka: SHUTTERSTOCK


V pléne NR SR 30. septembra 2021 prešla prvým čítaním okrem tzv. transpozičnej novely zákona o odpadoch aj novela zákona o zálohovaní jednorazových obalov na nápoje.


Cieľom novelizácie je predovšetkým precíznejšia legislatívna  úprava spolupráce Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky a správcu zálohového systému spojená so zabezpečením fungovania zálohového systému. 

Návrhom zákona sa dolaďujú aj niektoré legislatívne nastavenia zálohového systému, ktoré je potrebné zosúladiť s funkcionalitami zálohového systému. Účinnosť zákona sa s ohľadom na dĺžku legislatívneho procesu stanovuje na 15. novembra 2021 okrem ustanovení, ktorými sa novelizujú povinnosti až od dátumu spustenia zálohového systému, čiže od 1. januára 2022.

Viac informácií TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Povinnosti v zákone o odpadoch sa pre podnikateľov zmiernia
Povinnosti pre právnické osoby, ktoré vyplývajú zo zákona o odpadoch, sa zmiernia. Poslanci Národnej rady (NR) SR pri dnešnom hlasovaní 137 hlasmi schválili novelu zákona o odpadoch vrátane pozmeňujúceho návrhu, ktorý plénu predložil poslanec vládnej strany Most-Híd Peter Antal.
viac
10.05.2017
Dobrovoľní hasiči získajú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory dostanú od júla možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Poslanci Národnej rady SR dnes totiž 92 hlasmi schválili novelu zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu.
viac
13.09.2017
Obce budú môcť použiť finančnú náhradu za výrub drevín aj na zelené strechy
Finančnú náhradu za výrub drevín budú môcť obce použiť aj na iné účely ako doteraz. V súčasnosti ich môžu minúť iba na zaplatenie nákladov spojených so starostlivosťou o dreviny rastúce na ich území.
viac
10.06.2018
Smer-SD chce zvýšiť základné platy starostov a primátorov
Zvýšiť doterajšie násobky upravujúce výšku základného platu starostov a primátorov v závislosti od počtu obyvateľov obce alebo mesta a zároveň obmedziť možnosť fakultatívneho navýšenia ich základného platu prostredníctvom rozhodnutia obecného zastupiteľstva zo súčasných 70 na 60 percent.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %