Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
20.01.2024 01:05

Nové asistenčné centrum NSK v Leviciach bude pomáhať pri tvorbe projektov


Ilustračná snímka NSK


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) otvoril v Leviciach nové asistenčné centrum, ktoré bude v regióne pomáhať pri tvorbe projektov a získavaní financií z európskych fondov.


Ako informoval NSK, ide v poradí o siedme takéto pracovisko, ktoré v kraji pomáha predovšetkým samosprávam pri čerpaní dotačných zdrojov z Európskej únie. "V Leviciach pracuje asistenčné centrum od stredy (17. 1.). Ďalšie už fungujú v Nitre, Nových Zámkoch, Topoľčanoch, Komárne, Štúrove a v Zlatých Moravciach, kde pomáhajú s podávaním projektov na rozvoj nášho kraja," uviedol Úrad NSK.         

Úlohou centier je sprostredkovanie informácií o čerpaní európskych zdrojov, ale aj bezplatná pomoc pri písaní projektov. "Je to veľká pomoc v prvom rade pre menšie obce v okrese, ale dôležitú úlohu zohrávajú aj pri zosúladení jednotlivých rozvojových investícií, aby región dynamicky napredoval," uviedol pred časom NSK.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2021
V KC Kláštor vznikne coworkingové centrum, bude prvým v meste
V priestoroch Kultúrno-kreatívneho centra (KC) Kláštor v Rožňave otvoria v septembri prvé coworkingové centrum v rámci mesta. Priestor poskytne obyvateľom mesta i jeho návštevníkom pracovné zázemie, ale i možnosti na vzájomné prepájanie sa a zdieľanie skúseností.
viac
04.08.2022
Vynovenú expozíciu ľudového rezbárstva v Babíne otvoria 21. augusta
Vynovené expozičné priestory ľudového rezbárstva v oravskej obci Babín v okrese Námestovo otvoria v nedeľu 21. augusta. Nachádzajú sa v zrekonštruovaných vnútorných priestoroch bývalej školy.
viac
11.07.2023
Nové asistenčné centrum pomôže samosprávam čerpať peniaze z EÚ
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) v pondelok otvoril v Nitre v poradí druhé asistenčné centrum. Jeho úlohou je pomáhať samosprávam a neskôr aj podnikateľom pri čerpaní financií z fondov Európskej únie (EÚ).
viac
09.03.2024
V bývalej židovskej škole vzniklo po rekonštrukcii Centrum tolerancie
Mesto Levice ukončilo rekonštrukciu bývalej židovskej školy. V objekte národnej kultúrnej pamiatky vzniklo Centrum tolerancie, vzdelávacie a prezentačné priestory, informovala Mária Mészárošová, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Levice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %