Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
01.02.2020 10:10

Nová moderná ambulancia poteší budúce mamičky i gynekologické pacientky


Ilustračná snímka z otvorenia zmodernizovanej ambulancie.


V prízemí pavilónu gynekológie a pôrodníctva Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline dnes otvorili zmodernizovanú gynekologicko-pôrodnícku príjmovú ambulanciu.


Pôvodné priestory prešli kompletnou rekonštrukciou, vďaka ktorej sa môžu budúce mamičky a pacientky tešiť na obnovené ambulancie, sociálne zariadenia i čakáreň s komfortným vybavením a novým priestorovým rozložením.

Stavebné práce zrealizovala žilinská nemocnica z financií vyčlenených z Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky a vlastných zdrojov. „Celkovo sme do rekonštrukcie spolu s novým medicínskym aj materiálno-technickým vybavením investovali 88-tisíc eur, z čoho 76-tisíc eur sme získali z kapitálových fondov ministerstva zdravotníctva,“ priblížil generálny riaditeľ FNsP Žilina Igor Stalmašek. Modernizácia podľa jeho slov zahŕňala búracie práce pre rozšírenie novej čakárne, kompletnú výmenu obkladu a sanity v sociálnych zariadeniach, rekonštrukciu priestorov a vybavenia ambulancií pre sestru, lekára či prezliekarní pre pacientky. „Naša gynekológia s pôrodnicou rastie, zlepšuje sa jej dobré meno, a tým k nám prichádza viac mamičiek a pacientiek. To sa vlani odrazilo aj na výraznom náraste počtu hospitalizovaných pacientov, ktorý bol rekordný v rámci celej nemocnice. V porovnaní s rokom 2018 sme na oddelení gynekológie a pôrodníctva hospitalizovali v roku 2019 o viac ako 500 pacientiek viac. Je to výsledok dobrej práce a úsilia našich zamestnancov,“ zdôraznil I. Stalmašek.

Novootvorená ambulancia gynekológie a pôrodníctva je k dispozícii v pracovných dňoch od 7. do 15.30 h ako príjmová ambulancia. Od 15.30 do 7.00 h a cez víkendy a sviatky funguje zase ako pohotovostná ambulancia. Ako priblížil primár oddelenia gynekológie a pôrodníctva FNsP Žilina Martin Sudek, pacientky a budúce mamičky čakajú moderné, nové a krásne priestory. „Verím, že naše klientky sa tu budú cítiť čo najlepšie, samozrejme, v rámci možností, keďže ľudia sa k nám prichádzajú liečiť a nenachádzajú sa preto vždy v úplne ľahkej situácii. Je to však ďalšia zo zmien, ktorými sa snažíme vytvoriť komfortné a príjemné podmienky pre pacientky a rovnako našich kolegov, ktorí sa o toto pohodlie a predovšetkým zdravie starajú,“ uviedol M. Sudek. Výsledok zmien vidieť podľa neho aj v náraste počtu mamičiek v žilinskej pôrodnici. „Počet pôrodov sa medziročne zvýšil o 200, takže veríme, že nová mladá generácia nám rastie a my sa budeme snažiť, aby bola zdravá a aby jej bolo čo najviac,“ dodal primár gynekológie a pôrodníctva FNsP Žilina.

Autor: (ts - Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Cyklisti uviedli do života nový úsek BikeKie
Župný cyklochodník BikeKia má opäť nový vyasfaltovaný úsek. Ďalšie takmer dva kilometre medzi výjazdom na Budatínsky most a lávkou pri biokoridore upravil Žilinský kraj aj vďaka podpore a spolupráci s Nadáciou Kia Motors Slovakia v celkovej hodnote 156 000 eur.
viac
03.08.2023
Nemocnica otvorila novú ambulanciu všeobecného lekára
Nemocnica Agel Zlaté Moravce otvorila v utorok novú ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých.
viac
29.09.2023
ERASMUS aj v žilinskej nemocnici. Prax tu vykonávajú českí stredoškoláci
Žiaci Strednej zdravotníckej školy Hranice z Českej republiky absolvujú v rámci projektu ERASMUS+ dvojtýždňovú pracovnú stáž vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline.
viac
25.11.2023
V budúcom roku chcú v meste otvoriť pediatrickú ambulanciu
Krupinská samospráva pripravuje v spolupráci s nemocnicou Zvolen, ktorá je členom skupiny Agel, od nového roka 2024 otvorenie pediatrickej ambulancie v meste. Primátor Krupiny Radoslav Vazan o tom informoval na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %